FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šimonović: ograničavanje braka ne spada u Ustav

Autor: mkov
ZAGREB, 15. lipnja 2013. (Hina) - Pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović izjavio je večeras u Dnevniku Nove-tv kako nastojanje da se Ustavom ograniči definicija braka smatra da to ne spada u Ustav jer Ustav treba regulirati druga pitanja.

"Ja mislim da je potpuno legitimno pravo na različita shvaćanja, svoja shvaćanja imam, a ona su zasnovana na ljudskim pravima tako i pravima istospolnih zajednica", rekao je Šimunović dodavši kako misli da to ne spada u Ustav jer Ustav treba regulirati druga pitanja.

Šimunović smatra i kako je Hrvatska u pregovorima s Europskom unijom radila taktičke a ne strateške pogreške.

Istzaknuo je kako svjetskoj zajednici odnosno UN-u trebaju priče o uspjehu te dodao kako misli da će se na primjeru Hrvatske pokazivati "vidite da se može da je jedna država, koja je prošla kroz sito i rešeto, može, ako se trudi, ako se mobiliziraju sve snage".

Šimonović nije htio komentirati ulogu Vuka Jeremića u UN-u. "Tu je bilo kritika na račun da se jedna funkcija previše dovodi u kontekst nacionalnih interesa, aj a sam dio tajništva UN-a i dalje od toga ne bih smio komentirati", rekao je Šimonović.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙