FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović primio hrvatske počasne konzule

Autor: iluc
ZAGREB, 3. lipnja 2013. (Hina) - Počasne konzule Republike Hrvatske i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu primio je danas predsjednik Republike Ivo Josipović te im zahvalio na zdušnom predstavljanju Hrvatske i naporima na promicanju njezinih interesa u svijetu.

Vaš rad je od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku, a vaše obaveze velike, posebno u doba ekonomske krize, kazao je predsjednik Josipović i naglasio da Hrvatska uskoro pristupa u Europsku uniju što otvara nove mogućnosti za angažman počasnih konzula.

Počasni konzul u Republici Filipinima Edgardo P. Reyes je u ime svih konzula zahvalio na prijemu i na mogućnosti da bolje upoznaju Hrvatsku, što će, istaknuo je, biti od velike koristi u njihovom radu.

Oko 60 počasnih konzula RH i voditelje predstavništava Hrvatske gospodarske komore u inozemstvu okupilo se u Zagrebu na Prvoj konferenciji hrvatskih počasnih konzula u organizaciji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Na konferenciji se razgovara o najboljem načinu za pozicioniranje Hrvatske u svijetu, osobito na području gospodarske i poslovne suradnje kao i o komunikacijskim i logističkim zahtjevima vezanim uz dužnosti počasnih konzula.

Glavna tema je jačanje aktivnosti počasnih konzula u promociji hrvatskog izvoza i privlačenju stranih investicija.

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova priopćili su kako će se tijekom dvodnevnog boravka u Hrvatskoj počasni konzuli se susresti s najvišim državnim dužnosnicima te predstavnicima relevantnih gospodarskih institucija i poslovnih udruženja.

(Hina) xiluc ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙