FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 16. dubrovački diplomatski forum

Autor: ddub
DUBROVNIK, 25. svibnja 2013. (Hina) - U Dubrovniku je danas završio s radom 16. dubrovački Diplomatski forum koji se, u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, održavao na temu Inovacije i promjene u diplomaciji i diplomatskom obrazovanju.

Ovogodišnji skup, koji se tradicionalno održava od 1998. godine, okupio je 60-ak sudionika iz Hrvatske, zemalja članica Srednjoeuropske inicijative te Izraela i Jordana, Azerbejđana, Kanade, Malezije, Palestine, Sudijske Arabije i Velike Britanije.

Sudionici foruma među ostalim su raspravljali o globalnim trendovima i utjecaju globalizacije, o komuniciranju 50 godina nakon usvajanja bečkih konvencija, diplomatskim i konzularnim odnosima, diplomatskom obrazovanju te funkcionalnoj vezi akademskog i diplomatskog svijeta.

Ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i eruopskih poslova Mladen Andrlić osvrnuo se i na položaj hrvatske diplomacije u kontekstu skorog ulaska u EU. Kazao je kako se hrvatska diplomacija za taj trenutak priprema već 20-ak godina te da je u tom dijelu onaj tehnički i suštinsko tehnički posao u potpunosti pripremljen.

"Za nas je možda važnije od 1. srpnja ove godine sumiranje prve i druge godine članstva, odnosno onoga što smo radili i kako smo funkcionirali u okviru Europske unije", istaknuo je Andrlić.

Napomenuo je kako se položaj hrvatske diplomacije mijenja, jer će sada funkcionirati zajedno sa 27 zemalja članica EU, ali istovremeno i sa zemljama koje još nisu u EU, ali imaju taj interes.

"Pripremajući naše susjede za ispunjavanje standarda i kriterija EU i sebi ćemo pomoći da održimo visoku razinu ispunjenja svih standarda i kriterija", zaključio je ravnatelj Diplomatske akademije.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙