FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Hehet (SDP) predsjednik Gradskog vijeća Varaždin

Autor: skal
VARAŽDIN, 19. lipnja 2013. (Hina) - Većinom glasova vijećnika varaždinskoga Gradskog vijeća Josip Hehet iz SDP-a izabran je na današnjoj konstituirajućoj sjednici za predsjednika vijeća, a Božidar Kolarić iz Hrvatskih laburista i Vlatko Vuković iz HDZ-a izabrani su za dopredsjednike.

Hehet, koji je tu dužnost obnašao i u dijelu prošloga mandata, dobio je potporu vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS, Hrvatskih laburista te nezavisnih vijećnika s liste Roberta Podolnjaka, dok su suzdržani bili vijećnici HDZ-a, HRAST-a i vijećnik HSS-a.

Zanimljivo je da je potporu Hehetu dao i Marijan Cingula, nositelj liste HDZ-BUZ za Gradsko vijeće, te nezavisni kandidat za gradonačelnika, koji je imao potporu HDZ-a dok su ostali vijećnici s te liste bili suzdržani.

Zahvalivši se na povjerenju Hehet je rekao da će voditi rad Gradskog vijeća u demokratskom ozračju poštivajući Ustav RH te sve ostale zakonske okvire i propise. Gradsko vijeće je, naglasio je, dom demokracije u kojemu svi trebaju zajednički raditi u interesu građana.

Vijećnicima se obratio i gradonačelnik Goran Habuš podsjećajući ih da su danas položenom prisegom postali vijećnici svih Varaždinaca, a ne samo onih koji su glasovali za njih, i da bi to trebala biti misao vodilja u slijedećih četiri godine.

Habuš je istaknuo da odluke koje će dolaziti pred vijeće možda neće u svakom trenutku biti najbolje i idealne, ali će biti poštene i u interesu daljnjega razvoja Varaždina.

Ponudio je suradnju svim vijećnicima izražavajući zadovoljstvo zbog novih osoba u vijeću koje će, po njegovu mišljenju, donijeti novu snagu i ideje.

U varaždinskom Gradskom vijeću jedanaest je vijećnika iz koalicije HNS-SDP-HSU-HSLS, šest iz koalicije HDZ-BUZ, dva iz Hrvatskih laburista i HRAST-a, jedan iz HSS-a te tri nezavisna vijećnika.

(Hina) xskal ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙