FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirana Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije

Autor: zjur
SPLIT, 19. lipnja 2013. (Hina) - Dan nakon konstituiranja Gradskoga vijeća Grada Splita, konstituirana je danas i Županijska skupština Splitsko- dalmatinske županije, a za predsjednika je ponovno izabran Petroslav Sapunar (HGS), dok su njegovi zamjenici postali Damir Ćosić Roda (HSP AS) i Veljan Radojković (SDP).

Donedavnoga gradonačelnika, a sada gradskoga vijećnika Željka Keruma ubuduće će se viđati kao županijskoga vijećnika, a novinarima je otkrio da će njegova stranka (HGS) sa sedam mandata koalirati s HDZ-ovom koalicijom Hrvatskoga zajedništva, koji imaju 23 vijećnička mjesta. Još ništa nisu načelno potpisali, ali će se, kako je rekao, držati dogovora.

Željko Kerum je novinarima izjavio da je riječ o pravoj koaliciji pohvalivši Petroslava Sapunara koji je, kako je rekao, odlično odradio svoj posao u dosadašnjem mandatu. "Očito smo odradili dobar posao i to je prepoznato", kratko je prokomentirao Kerum.

"Hrvatska za 11 dana postaje dio velike europske obitelji i vijećnici ove Skupštine su odgovorni da naša županija zauzme mjesto koje joj pripada. Svoje sposobnosti i znanja moramo staviti na raspolaganje za donošenje odluka koje će biti u interesu žitelja ove županije, a sve naše različitosti i neslaganja moramo raspraviti ovdje", kazao je Sapunar dodavši da je i dalje eočekuje dobru suradnju.

Prilikom glasovanja za izbor predsjednika Županijske skupštine i njegovih zamjenika vijećnici s liste Ivana Grubišića, njih deset, nije glasovalo za Sapunarov izbor, a Grubišić je to obrazložio da ne žele sudjelovati u političkoj trgovini. "Ne možemo dati legitimitet vlasti koja je splitsku Županiju dovela u situaciju u kojoj ima rekordnu nezaposlenost od pedeset tisuća. Jasno je ovdje o čemu se radi. Svi su u dogovoru, SDP s Kerumom u Gradu, Kerum s HDZ-om u Županiji. Mi dio toga ne želimo biti", rekao je Grubišić.

Župan Zlatko Ževrnja je napomenuo kako je jasno da se županija nalazi u teškom gospodarskom stanju, no unatoč tom, treba se dati maksimum kako bi svim stanovnicima županije bilo bolje. Dodao je kako nema vremena za gubljenje.

(Hina) xzjur ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙