FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK o potencijalima hrvatskih tvrtki u poslovanju s Rajnsko-majnskom regijom

Autor: tper
ZAGREB, 19. lipnja 2013. (Hina) - Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvaraju se brojne poslovne prilike i mogućnosti za hrvatsko gospodarstvo, stoga se treba okrenuti prema tim prilikama koje se otvaraju tvrtkama, istaknuo je direktor Sektora za međunarodne odnose HGK Domagoj Juričić na seminaru pod nazivom "Potencijali Frankfurta i Rajnsko-majnske regije i novosti na njemačkom tržištu rada".

Na seminaru, koji je jučer održan u HGK, predstavljene su mogućnosti poslovanja s Rajnsko-majnskom regijom, kao jednom od najznačajnijih i najrazvijenijih regija u Njemačkoj.

Stručnjaci iz područja radnog zakonodavstva te porezni savjetnici predstavili su novosti koje hrvatskim tvrtkama donosi ulazak Hrvatske u EU s fokusom na područje radnih dozvola i nastup tvrtki na njemačkom tržištu.

Zamjenik njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj Valentin Gescher čestitao je na skorom ulasku Hrvatske u EU, što otvara mogućnosti za još jače unapređenje hrvatsko-njemačkih gospodarskih odnosa.

Iako dvije zemlje ostvaruju značajnu gospodarsku suradnju, pri čemu je Njemačka Hrvatskoj drugi trgovinski partner, a u investicijama je na trećem mjestu, postoje mogućnosti za daljnji razvoj, kazao je Gescher, dodavši kako je konkurentnost najvažnija jer otvara nove perspektive za budućnost.

Njemačke tvrtke, iako im je izvoz postao skuplji, nastoje tako biti još bolje te kreirati nove proizvode, a važno je razmotriti kako poticati poslovanje te ostvarivanje novih poslova.

Odnosi Hrvatske i Hessena imaju značajan potencijal te mogu preuzeti značajnu ulogu u razvoju hrvatsko-njemačkih gospodarskih odnosa, istaknuo je Gescher.

Na seminaru je bilo riječi i o novim okvirnim uvjetima za rad u Njemačkoj nakon 1. srpnja, o oporezivanju dohotka u Njemačkoj i promjenama u suradnji Hrvatske s ostalim članicama EU, kao i o potrebnom osiguranju za sigurno poslovanje u Njemačkoj, navode iz HGK.

(Hina) xtp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙