FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska vina na sajmu London International Wine Fair 2013

Autor: rbel
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, 15 hrvatskih vinarija predstavilo se na Međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića "London Wine Fair 2013", održanom od 20. do 22. svibnja, izvijestili su danas iz HGK.

Na izložbenoj površini od 120 četvornih metara predstavili su se proizvođači vina Krauthaker, Vina Belje, Badel 1862, Iločki podrumi, Vina Laguna, Bodren, Lagradi, Jako vino, Zlatan otok, Udruga Vinistra (Franc Arman, Vina Geržinić, Roxanich, Matošević, Pilato), Udruga Vina Liburna (De Georgiis, Šime Škaulj, P.Z. Maslina i vino) te Bolfan vinski vrh.

Iz HGK ističu da je je nastup na ovom sajmu, odnosno predstavljanje profesionalnoj publici u Velikoj Britaniji te ostatku Europe i svijeta, iznimno važno i zbog izgradnje imidža novog branda hrvatskih vina "Vina Croatia – Vina Mosaica", kao koraka naprijed u stvaranju preduvjeta za plasman hrvatskih vina na inozemna tržišta.

U sklopu tog sajma dodijeljene su i medalje vinskog magazina Decanter te nagrade International Wine Challangea (IWC). Kutjevo je tako za svoj ledeni Traminac 2011. dobilo zlatnu medalju Decantera, odnosno regionalni trofej, a od ukupno 95 nagrada, uz navedeno zlato, osvojeno je još 16 srebrnih, 48 brončanih medalja i 30 preporuka Decantera.

Na IWC-u hrvatska su vina osvojila 40 nagrada, od toga 10 srebrnih medalja, 8 brončanih te 21 preporuka. Iz HGK kao najvažnija izdvajaju zlatnu medalju, odnosno regionalni trofej za vinariju Kozlović i vino Malvazija Santa Lucia 2009.

Ove je godine na sajmu "London Wine Fair 2013" održana i radionica za vinske profesionalce naziva Graševina, na kojoj je sudjelovalo 60 ljudi, a na kojoj je, uz ostalo, naglašen potencijal vodeće hrvatske sorte za internacionalno tržište, navode iz HGK.

"London Wine Fair 2013" svake godine posjeti više od tri tisuće "on trade posjetitelja", koji su uglavnom kupci, sommelieri i vlasnici restorana, barova, hotela, klubova te catering tvrtki.

(Hina) pp/xrub ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙