FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ponovo smanjena potražnja za novim automobilima u Europi

Autor: gple
BRUXELLES/ZAGREB, 18. lipnja 2013. (Hina) - Potražnja za novim automobilima u Europi ponovo se smanjila u svibnju, nakon kratkotrajnog oporavka u prethodnom mjesecu, izvijestilo je u utorak Europsko udruženje proizvođača automobila (ACEA),

U prošlom su mjesecu u 26 zemalja Europske unije (bez Malte za koju podaci nisu bili dostupni) registrirana ukupno 1.042.742 nova automobila, što je 5,9 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine.

U travnju broj registracija porastao je prvi puta od rujna 2011., i to za blagih 1,7 posto, pokazuju podaci ACEA-e.

Među vodećim je tržištima u Europi ono najveće, njemačko, ponovo u svibnju zabilježilo pad broja registracija, za 9,9 posto. Smanjene su i u Francuskoj, za 10,4 posto, Italiji, za osam posto, i Španjolskoj, za blagih 2,6 posto.

Velika Britanija ponovo se isticala snažnim, dvoznamenkastim rastom, po stopi od 11 posto.

U petomjesečnom razdoblju zaključno sa svibnjem u 26 članica EU-a uz izuzetak Malte registrirano je 5.070.840 novih automobila, 6,8 posto manje nego u istom razdoblju lani.

U Njemačkoj broj registracija smanjen je u promatranom razdoblju 8,8 posto, u Francuskoj za 11,9 posto, Italiji za 11,3 posto a u Španjolskoj za blažih 5,8 posto.

U Velikoj Britaniji registrirano je pak 9,3 posto više novih automobila nego u istom razdoblju lani.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙