FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja pala, prosječna kamata porasla

Autor: mkuz
ZAGREB, 7. lipnja 2013. (Hina) - Na Tržištu novca Zagreb danas su ponuda i potražnja znatno pale, dok je prosječna kamatna stopa porasla.

Potražnja je danas pala na 160,5 milijuna kuna, što je otprilike 75 posto manje nego jučer. Ponuda je, pak, pala za 55 posto, na 330,5 milijuna.

Premda je ponuda bila veća, dio potražnje, oko 50 milijuna kuna, ostao je nepokriven.

Najviše je sredstava, 106,5 milijuna kuna, plasirano preko noći, pri čemu je kamata dosegnula 0,41 posto, dok je jučer iznosila 0,23 posto.

Na rok od tjedan dana plasirano je, pak, 4,0 milijuna kuna kredita, uz kamatnu stopu od 4,50 posto, što je 0,50 postotnih bodova više nego jučer.

Ukupan promet na Tržištu novca iznosio je danas 110,5 milijuna kuna, pri čemu je prosječna kamatna stopa porasla s jučerašnjih 0,40 na 0,56 posto.

"Zadnji radni dan u ovom tjednu nije na Tržištu novca Zagreb donio znatnije promjene u pogledu odnosa ponude i potražnje. I dalje ponuda slobodnih kuna nadmašuje potražnju. Unatoč tome, potražnja nije u cijelosti namirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙