FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski pobunjenici uzdaju se u SAD

Autor: kgab
AMAN, 14. lipnja 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski pobunjenici i aktivisti izjavljuju kako strahuju da bi snage predsjednika Bashara al-Assada mogle pribjeći široj uporabi kemijskog oružja ako SAD ne ispuni svoje obećanje o vojnoj potpori snažnom i brzom akcijom.

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame priopćila je u četvrtak da će naoružati pobunjenike nakon što je dobila dokaz da je sirijska vlada koristila kemijsko oružje protiv pobunjenika koji žele svrgnuti Assada s vlasti.

Zapadni diplomati su izjavili da SAD razmatra nametanje zone zabrane letenja u Siriji što bi bila njegova prva izravna vojna intervencija u dvogodišnjem građanskom ratu.

Pobunjenici unutar Sirije, frustrirani zbog odgađanja Zapada da im pruži pomoć, izjavili su da samo izjave neće odvratiti Assada ni njegovog saveznika, proiranski Hezbollah, od daljnjih napada.

"Assada treba dobro pogoditi kako bi shvatio da postoje posljedice onoga što on radi. Inače, on ima sposobnost i volju za korištenje kemijskog oružja za masovna ubojstva", rekao je jedan aktivist u Damasku.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙