FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak "Prijatelja Sirije" u Jordanu 22. svibnja

Autor: vrad
AMMAN, 16. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Sastanak skupine "Prijatelji Sirije" koja obuhvaća zemlje neprijateljski raspoložene prema režimu Bašara al-Asada, održat će se 22. svibnja u Ammanu, priopćilo je u četvrtak jordansko ministarstvo vanjskih poslova.

"Ministri iz Jordana, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta, Katara, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske, Turske, Njemačke i Italije, sastat će se u Ammanu" 22. svibnja, dodaje glasnogovornica ministarstva.

"Istog dana će se održati sastanak visokih dužnosnika", dodala je. Američki State Department je objavio u utorak da će državni tajnik John Kerry sudjelovati na tom sastanku.

Sastanak se održava nakon sastanaka Rusije, saveznika režima u Damasku kojemu doprema oružje, i SAD-a koji je povećao pomoć pobunjenicima.

Moskva i Washington su se dogovorili da će pokušati organizirati međunarodnu konferenciju na kojoj će sudjelovati i režim i oporba, u još jednom pokušaju da se zaustavi građanski rat što traje više više od dvije godine u kojemu je, po podatcima nevladine organizacije, izginulo gotovo 80.000 ljudi.

Zadnji sastanak "Prijatelja Sirije" održao se u travnju u Istanbulu.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙