FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tridesetak boraca Hezbolaha ubijeno u Siriji

Autor: kgab
AMAN, 20. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Tridesetak boraca libanonskog Hezbolaha i 20 sirijskih vojnika i pripadnika paravojnih postrojbi odanih predsjedniku Bašaru al-Asadu ubijeno je u žestokim sukobima s pobunjenicima u nedjelju u gradu Kusairu, izjavili su u ponedjeljak sirijski aktivisti.

Sirijska državna novinska agencija SANA je izvijestila da je vojska "ponovno uspostavila sigurnost i stabilnost u većini četvrti Kusaira" tijekom ofenzive u tom gradu, desetak kilometara udaljenog od granice s Libanonom.

Sirijski opservatorij za ljudska prava navodi da su "najmanje 23" pripadnika Hezbolaha ubijena, a više od 70 je ranjeno u borbama u Kusairu.

Libanonski šijitski pokret Hezbolah je odani saveznik sirijskog predsjednika Asada i njegovi se pripadnici bore na strani sirijske vojske. Opservatorij navodi da je u borbama za taj strateški važan grad na cesti između Homsa i obalnoga grada Latakije u nedjelju poginulo najmanje 55 ljudi, većinom pobunjenika. Tom brojkom nisu obuvaćeni poginuli borci Hezbolaha i snaga odanih sirijskom režimu.

(Hina) xkga/xdam ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙