FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 14. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

BATINA - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Batini kako su nadležne službe odlično odradile pripreme za obranu od vodenoga vala. Nakon posjeta području ugroženom vodenim valom te obilaska nasipa u ovom baranjskom mjestu, Josipović je izjavio novinarima kako je vodeni val ozbiljna prijetnja za ovdašnje stanovništvo, infrastrukturu i objekte, ali su pripreme odrađene odlično.

VUKOVAR - Vodostaj Dunava u Vukovaru danas u 10 sati dosegnuo je razinu od 716 centimetara, no i dalje se predviđa njegov maksimalni rast do 720 centimetara, eventualno koji centimetar više, izjavio je danas direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić. Na sjednici vukovarskog Stožera zaštite i spašavanja Kukić je sve uključene u obranu od poplave pozvao na maksimalnu koncentraciju i oprez kroz današnji i sutrašnji dan, kako bi se vrh vodnog vala dočekao i u nedjelju ispratio iz Hrvatske.

OSIJEK - Veliki vodeni val Dunava, koji je sinoć oko 18 sati ušao u Hrvatsku kod Batine, spremno je dočekan i za sada nema nekih većih problema, istaknuo je danas osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Vodostaj Dunava kod Batine je 772 centimentra i narastao je u odnosu na jučer kada je visoki val ušao na taj prostor, a porastao je i vodostaj Drave kod Osijeka koji sada iznosi 509 centimetara.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je donio novi zakon o PDV-u, po kojem će se niža stopa PDV-a od 5 posto naplaćivati na dnevne novine koje po izdanju imaju ukupno više od 25 tisuća riječi. Ministar financija Slavko Linić redom je odbio amandmane kojima su HDZ i laburisti tražili brisanje tog kriterija te uvođenje niže stope za znanstvene časopise i lokalne tjednike.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je donio novi Zakon o PDV-u, a oporbeni su zastupnici, nakon odbijanja njihovih amandmana, Vladu prozvali da je inzistiranjem na odredbi da se niža stopa PDV-a od 5 posto naplaćuje samo na dnevne novine koje po izdanju imaju ukupno više od 25 tisuća riječi uvela podobne i nepodobne medije.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je izmijenio Zakon o radu (ZOR) pa će poslodavci ubuduće prvi ugovor o radu na određeno vrijeme s radnikom moći sklopiti bez vremenskog ograničenja. Drugi i svaki sljedeći ugovor na određeno s istim radnikom i za isto radno mjesto neće moći biti sklopljen na dulje od tri godine. Ako se prvi ugovor na određeno vrijeme sklopi na dulje od tri godine, drugi se neće moći sklopiti na određeno.

ZAGREB - Nastavak reforme pravosuđa, nepristranost, neovisnost i učinkovitost sudstva, neki su od zadataka koje si je za mogući treći mandat "zadao" Branko Hrvatin, jedini kandidat za tu dužnost, koji je danas "preskočio" još jednu stepenicu dobivši jednoglasnu podršku saborskog Odbora za pravosuđe.

ZAGREB - Ministar zdravlja Ranko Ostojić rekao je danas da će najavljena sanacija zdravstva u Hrvatskoj biti sukladna zakonu i da je već u tijeku sanacija kliničkih bolnica, a od jučer je krenula i sanacija dugova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. "Očekujem da će danas, a najkasnije u ponedjeljak krenuti plaćanje računa HZZO-a, a od idućeg tjedna počinje sanacija županijskih bolnica", rekao je ministar Ostojić koji je povodom Svjetskog dana darivatelja krvi danas posjetio Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu i darovao krv.

ZAGREB - Antun Toni Žagar iz HSP-a dr. Ante Starčević danas je, na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, većinom glasova izabran za predsjednika te skupštine, dužnost koju je obnašao i u proteklom sazivu. Za dopredsjednika Županijske skupštine izabran je Željko Galić (HDZ), dok će drugi dopredsjednik na prijedlog oporbe biti izabran na jednoj od idućih skupštinskih sjednica.

ZAGREB - Još jedna ručna bomba eksplodirala je noćas u Zagrebu, u Lipničkoj ulici, i to u vrijeme dok je policija obavljala očevid na mjestu prve eksplozije koja je noćas odjeknula u Negovečkoj ulici, a niti u jednoj od te dvije eksplozije nije bilo ozlijeđenih. MUP je kratko obavijestio kako je tijekom očevida u Negovečkoj ulici bb, gdje je noćas eksplodirala ručna bomba nepoznata tipa, utvrđeno kako je u dvorištu kuće u Lipničkoj bb također došlo do eksplozije ručne bumbe, pri čemu su oštećena stakla i fasada na kući.

SPLIT - Splitska policija traži tri muškarca koje je sudionik subotnje Gay Pride povorke u Splitu prijavio za vrijeđanje i prijetnje smrću. Policija je danas izvijestila kako je 30-godišnjak jučer prijavio da su mu u prošlu subotu nakon povorke, iza 22 sata, na kućna vrata njegova stana došle njemu nepoznate osobe vrijeđajući ga zbog sudjelovanja u povorci te mu prijeteći smrću.

SPLIT - Pedesetgodišnji motorist smrtno je stradao u teškoj prometnoj nesreći u Dugom Ratu, doznaje se danas od splitske policije. Prometna nesreća dogodila se noćas, 20-tak minuta iza ponoć, na državnoj cesti u Dugom Ratu, kada je 50-godišnji muškarac vozeći motocikl Piaggio Beverly u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u prometni znak.

ŠIBENIK - Prometni policajac teško je jučer ozlijeđen kod Šibenika kada je službenim motociklom pokušao zaustaviti teretni automobil i pritom se sudario s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera, izvijestila je jutros šibenska policija.

SPLIT - Zbog sumnje u trgovanje ljudima i podvođenje 20-godišnjakinje splitska policija uhitila je nevjenčani par. PU splitsko-dalmatinska policija izvijestila je danas kako je privela 20-godišnju ženu iz Splita i 24-godišnjeg muškarca iz Segeta. Ženu sumnjiči da je od listopada prošle do kraja ožujka ove godine, lažnim obećanjima da će joj pomoći u osamostaljenju, a kasnije i prijetnjama, nagovorila 20-godišnjakinju na pružanje seksualnih usluga za novac.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙