FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 12. lipnja 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - Ustavni sud jučer je djelomično usvojio žalbu HDSSB-a i poništio rezultate izbora za gradonačelnika Belišća na kojima je sa samo jednim glasom više HDSSB-ovog kandidata Dinka Burića pobijedio HDZ-ovac Dinko Huis, te odredio da će se drugi izborni krug na dva sporna biračka mjesta ponoviti 16. lipnja. Odluka suda vezana je uz dva biračka mjesta u Beliščću - u OŠ "Ivana Kukuljevića" gdje je utvrđeno da se umjesto 413 važećih glasačkih listića važećima proglašen jedan više, slijedom čega je HDZ-ov kandidat Huis dodan jedan glas, te u dječjem vrtiću "Maslačak" gdje je umjesto 448 listića važećima proglašen jedan više, a glas je ponovno dodan Huisu.

ZAGREB - Zelena lista, pridružena članica Europskih zelenih, jučer se usprotivila održavanju referenduma o promjeni Ustava odredbom po kojoj se brak definira kao životna zajednica žene i muškarca, jer smatraju da bi se time umanjila i ograničila ljudska i građanska prava manjinskoj skupini građana.

"O građanskim i ljudskim pravima koja pripadaju svima, pa i manjinama ne smije i ne može odlučivati većina. To je apsurdan i besmislen potez jer je rezultat ionako unaprijed poznat. Prema tome, čemu trošiti novac, vrijeme i energiju na referendum o braku kao zajednici muškarca i žene", navod iz Zelene liste u priopćenju.

ZAGREB - Dokumentarnim filmom "Portugal između neba i zemlje" večeras su u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu otvoreni Dani Portugala. Otvarajući manifestaciju lektorica portugalskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i predstavnica Instituta Camoes, Soraia Lourenço kazala je kako se Dani Portugala održavaju do 14. lipnja te da će tijekom četiri dana kroz koncerte, filmske projekcije, predavanja i izložbu dočarati portugalsku kulturu.

ZAGREB - U okviru razmjene Hrvatskoga društva pisaca (HDP) i Srpskoga književnog društva (SKD) sinoć su u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića govorili o književnosti te čitali svoje radove troje književnika iz SKD-a. O književnosti i svom životu govorili su Vladislava Vojnović, Mirko Demić i Đorđe Pisarov. Pisci SKD-a boravit će u Hrvatskoj do 14. lipnja, a osim Zagreba nastupit će i u Puli.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙