FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravstveno stanje Mandele je malo bolje, kaže Zuma

Autor: vrad
JOHANNESBURG, 12. lipnja 2013. (Hina/AFP) - Bivši predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela koji je u subotu primljen u bolnicu u Pretoriji zbog teške plućne infekcije, osjeća se malo bolje, rekao je u srijedu predsjednik Jacob Zuma.

"Sretan sam što vam mogu javiti da Madiba od jutros bolje reagira na liječenje", rekao je predsjednik države, iznoseći prvi put u zadnjih pet dana pozivitnu ocjenu o zdravstvenom stanju svog uglednog prethodnika kojega je, poput većine Južnoafrikanaca, nazvao njegovim plemenskim imenom.

"Veoma smo sretni zbog sadašnjeg poboljšanja, nakon ovih dana koji su bili teški", dodao je Zuma koji je dao izjavu u parlamentu u Cape Townu u prigodi glasovanja o proračunu presjedništva.

Rijetke informacije koje su južnoafričke vlasti objavljivale nakon hospitalizacije nacionalnog junaka u subotu ujutro govorile su da je njegovo zdravstveno stanje - koje je Zuma nazvao "teškim" pa i "iznimno teškim" - nepromijenjeno.

"Danas, 12. lipnja", podsjetio je Zuma, "obilježavamo 49. godina od osude Nelsona Mandele na doživotni zatvor 1964. Na ovaj važan dan u mislima smo s predsjednikom Mandelom i njegovom obitelji". Junak borbe protiv aparthejda, uhićen 1962., proveo je u zatvoru 27 godina.

"Siguran sam, poznavajući ga, da je on hrabar borac i da će uskoro biti među nama", rekao je Zuma u utorak navečer u razgovoru za javnu televiziju SABC.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙