FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama na afričkoj turneji od 26. lipnja do 3. srpnja

Autor: mhaj
WASHINGTON , 20. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama otputovat će na svoju prvu veliku afričku turneju nakon osvajanja drugoga predsjedničkog mandata, tijekom koje će posjetiti Senegal, Južnoafričku Republiku i Tanzaniju u razdoblju od 26. lipnja do 3. srpnja, izvijestila je u ponedjeljak Bijela kuća.

Nacionalno vijeće sigurnosti objavilo je informaciju o Obaminu putovanju na Twitteru, uz informaciju da će predsjednika na turneji pratiti i njegova supruga Michelle. Zasad nije objavljeno više pojedinosti o putovanju.

Obama, koji je rođen u SAD-u i čija je majka Amerikanka, a otac državljanin Kenije dosad je, kao predsjednik SAD-a posjetio samo jednu državu afričkoga kontinenta, Ganu, u srpnju 2009.

Michelle Obama je bila na turneji po južnoj Africi u lipnju 2011. tijekom koje se susrela s bivšim južnoafričkim predsjednikom i velikim borcem protiv apartheida Nelsonom Mandelom.

Krajem ožujka Barack Obama je primio novog senegalskog predsjednika Myckajy Salla, a 29. srpnja 2011. u Bijeloj kući je ugostio zajedno četvoricu predsjednika četiriju afričkih zemalja - predsjednika Benina Bonija Yayija, predsjednika Gvineje Alphu Condea, Nigerijca Mahamadua Isufua i predsjednika Obale Bjelokosti Alasanea Ouattara. Tada im je obećao da će SAD i dalje ostati bezuvjetno partner demokratskih afričkih zemalja.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙