FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ pobjednik u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Autor: zdra
VINKOVCI, 20. svibnja 2013. (Hina) - Uvjerljivi pobjednik na lokalnim izborima u Vukovarsko-srijemskoj županiji je HDZ s koalicijskim partnerima koji je, osim što je osvojio većinu u Županijskoj skupštini, najviše mandata dobio i u gradskim vijećima Vukovara, Vinkovaca, Županje, Iloka i Otoka te u većini općinskih vijeća u toj županiji.

Od 43 vijećnika u Županijskoj skupštini iz koalicije HDZ-HSS-HSP dr. Ante Starčevića-HSLS-DC-PSS-BUZ bit će njih 25. Na razini svih pet vukovarsko-srijemskih gradova, HDZ s koalicijskim partnerima osvojio je u pravilu između 40 i 45 posto glasova. Kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnike ušli su u drugi izborni krug u Vukovaru, Vinkovcima i Županji. HDZ-ov kandidat Josip Šarić već je u prvome krugu osvojio novi gradonačelnički mandat u Otoku, a jedino Miroslav Janić nije ponovno pobijedio u utrci za gradonačelnika Iloka te neće obnašati dužnost na kojoj je bio protekle četiri godine.

Od 26 vukovarsko-srijemskih općina, ta je stranka samostalno ili u koaliciji s drugim političkim strankama najviše glasova dobila u općinama Andrijaševcima, Bogdanovcima, Cerni, Drenovcima, Gradištu, Gunji, Ivankovu, Jarmini, Lovasu, Nijemcima, Nuštru, Privlaci, Starim Jankovcima, Štitaru, Tordincima, Tovarniku i Vrbanji.

U općinama s većinskim srpskim stanovništvom uvjerljivo najviše glasova dobio je SDSS, osim u Tripnji, gdje je ta stranka tek za jedan posto u prednosti pred kandidacijskom listom skupine birača nositelja Miroslava Palića.

SDP je s koalicijskim partnerima pobijedio u Babinoj Gredi i Starim Mikanovcima, a u Bošnjacima je pobijedio HSS.

U Tompojevcima najviše je glasova osvojila kandidacijska lista skupine birača Tomislava Panenića, a u Vođincima HSP dr. Ante Starčevića.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙