FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 11. lipnja 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton otvorila je profil na twitteru, na kojemu se šali na račun svoga imidža i ostavlja zainteresirane u nedoumici glede njezine političke budućnosti. Kako je objavio BBC, profil @HillaryClinton prikupio je u nekoliko sati više od 100.000 sljedbenika. U prvom tweetu, bivša državna tajnica zahvalila je kreatorima profila, a sebe je u šali opisala kao "obožavateljicu odijela", "ikonu frizura" i "razbijačicu barijera". U dijelu predviđenom za biografiju, Clinton opisuje sebe kao "ženu, majku, pravnicu", prije popisa javnih dužnosti što ih je obavljala. Na kraju biografije, stoji opaska da će se tek donijeti odluka o njezinu nastavku.

LONDON - Olupina njemačkog bombardera Dornier 17, koji je oboren tijekom Bitke za Britaniju 1940. izvađena je u ponedjeljak iz mora pokraj obala Velike Britanije. Prekrivena školjkama olupina je polako podignuta s muljevitog dna na površinu tijekom akcije koju su pomno pripremili tijekom posljednjih pet tjedana stručnjaci muzeja Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF). Nekoliko prijašnjih pokušaja vađenja zrakoplova iz mora završilo je neuspješno zbog loših meteoroloških prilika uz obalu Kenta gdje je zrakoplov potonuo na dubinu od oko dvadeset metara nakon što je oboren.

NEW YORK - Zvijezda tinejdžerske serije "Glee" Jane Lynch i njezina supruga, klinička psihologija Lara Embry, objavile su da se rastaju nakon tri godine braka, piše u ponedjeljak časopis People. "Lara i ja odlučile smo okončati brak. To je bila teška odluka za nas budući da nam je međusobno jako stalo do one druge", kazala je Lynch u priopćenju časopisu People. "Molimo za privatnost dok rješavamo to obiteljsko pitanje". Lynch (52) i Embry vjenčale su se u Massachusettsu 2010.

TEHERAN - Iranci potajno šeću svoje pse, jer bi im mogli biti oduzeti, budući da posjedovanje pasa vlasti doživljavaju kao modu uvezenu sa Zapada i u suprotnosti s islamskim običajima. Šetanje psa na javnom mjestu ili njihov prijevoz u autu zabranjeni su, uz mogućnost oduzimanja psa i konfisciranja vozila, prema novim drakonskim mjerama usvojenim prošlog mjeseca. Međutim oduševljenje psima u porastu je u toj zemlji iako su oni prema muslimanskim običajima nečisti kada žive u domu. "Prodajemo sve više pasa posljednjih godina", objašnjava vlasnik jednog dućana za kućne ljubime u jednom trgovačkom centru u Teheranu i precizira da prodaju između 15 do 20 pasa mjesečno.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙