FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski cestovni prijevoznici primljeni u europsko udruženje

Autor: rbel
ZAGREB, 4. lipnja 2013. (Hina) - Na sastanku direkcije Europskog udruženja cestovnih prijevoznika (European Road Haulers Association - UETR) u Trstu u stalno članstvo tog udruženja primljeni su Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski cestovni prijevoznici (HCP), kao pridruženi član HUP-a, izvijestili su danas iz HCP.

UETR je osnovan 1998, a danas predstavlja više od 200.000 prijevozničkih poduzeća u EU, obrtnika te malih i srednjih poduzeća, s ukupnim kapacitetom od 430.000 gospodarskih vozila. Cilj je ovog udruženja kroz redoviti dijalog s institucijama EU-a lobiranje za interese prijevozničke struke kako bi članovima pružila priliku da doprinesu u kreiranju politike EU, navode iz HCP-a.

Dodaju kako je UETR i pridruženi član sektorske organizacije Europske udruge obrtnika, malih i srednjih poduzeća (UEAPME), koja uključuju 83 nacionalne sektorske organizacije, kao i Federacije europskog ogranka saveza i drugih pridruženih članova (MSP) i predstavlja više od 12 milijuna poduzeća s gotovo 55 milijuna zaposlenih.

Među ostalim, UETR lobira za bolju politiku EU-a u sektoru za sljedeće desetljeće, navode iz HCP-a te pojašnjavaju da, zajedno sa svojim članstvom, Udruženje radi na jačem, fleksibilnijem, konkurentnom i održivom cestovnom prijevozu.

Da bi se postigao ovaj cilj, ističu iz HCP-a, potrebno je ukloniti prekomjernu zakonsku legistraturu i administrativnih tereta, jačati kapacitet strukovnih udruga za pružanje podrške malom i srednjem poduzetništvu, podržati nove tehnologije, osigurati održivost i konkurentnost, povećati kapacitet protočnosti cesta, raditi na svim aspektima sigurnosti prometa, edukaciji i školovanju kadrova u cestovnom prijevozu, poboljšati usklađivanje zakonodavstva na nacionalnoj i EU razini i dr.

Hrvatsko izaslanstvo na sastanku direkcije UETR-a u Trstu činili su Marijan Banelli, Darko Vukadinović i Damir Komnenović iz HCP-a te Maja Pokrovac iz HUP-a, koji su, navodi se u priopćenju, zahvalili kolegama iz EU na podršci i odmah se uključili u rad ove organizacije.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙