FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadbiskup Devčić i gradonačelnik Obersnel osudili vandalizam

Autor: hsup
RIJEKA, 24. svibnja 2013. (Hina) - Riječki nadbiskup Ivan Devčić i gradonačelnik toga grada Vojko Obersnel danas su najoštrije osudili vandalski čin u kojem je sinoć nekoliko osoba bacalo kamenje na novi Islamski centar i razbilo prozorsko staklo.

U odvojenim priopćenjima obojica su izrazila žaljenje zbog tog događaja.

Nadbiskup Devčić izražava iskrenu potporu braći islamske vjere i žaljenje zbog moralne i materijalne štete koju su pretrpjeli, ističe se u priopćenju iz Riječke nadbiskupije.

"U suvremenoj demokratskoj Hrvatskoj i Rijeci, koja se ponosno predstavlja kao multikulturalni grad tolerancije, svi smo kao građani, a pogotovo ako smo vjernici, pozvani na poštovanje i upoznavanje bogatstva različitih vjera i kultura te na izgradnju civilizacije dijaloga", ističe se u priopćenju.

Nadbiskup Devčić također ističe kako je žalosno što smo ovih dana svjedočili i napadima na volontere građanske inicijative 'U ime obitelji' te da ti napadi, nažalost, "nisu dobili adekvatnu osudu javnosti". Dodaje kako su napadi i nasilje prema bilo kome nedopustivi.

I gradonačelnik Obersnel najoštrije osuđuje vandalski čin u kojem je bacano kamenje na novi Islamski centar u Rijeci.

“Rijeka je oduvijek multikulturan grad tolerancije te sam uvjeren da velika većina Riječana osuđuje ovaj čin”, rekao je, ističući kako mu je žao što pojedinci svoja stajališta izražavaju vandalizmom, tj. nasiljem.

"Nažalost, bez obzira na opću razinu tolerancije, nijedna sredina nije imuna na osobe koje su spremne na ovakav postupak", ocijenio je Obersnel i dodao kako očekuje da će policija ubrzo pronaći počinitelje i primjereno ih kazniti.

Po podatcima iz policije, zasad nepoznate osobe sinoć su bacale kamenje na nedavno otvoreni Islamski centar u Rijeci. Pritom je razbijeno prozorsko staklo, nitko nije ozlijeđen, a za počiniteljima se traga.

Izgred je prije oštro osudilo i Tajništvo Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, koje ističe kako vjeruje da je riječ o izoliranom slučaju te zahtijeva da se počinitelji primjereno kazne.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙