FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 10. svibnja

Autor: dduk
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 10. svibnja.

ZAGREB - Sudionicima Hrvatsko-slovenskog gospodarskog foruma, koji će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, obratit će se i predsjednici dviju država, predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i predsjednik Slovenije Borut Pahor. Forum, u sklopu posjeta slovenskog predsjednika Hrvatskoj, organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Gospodarska zbornica Slovenije, u suradnji sa slovenskim Ministarstvom vanjskih poslova. S obzirom da je Hrvatska pred ulaskom u EU, forumom se, kako ističu organizatori, žele predstaviti mogućnosti koje hrvatskom i slovenskom gospodarstvu stoje na raspolaganju u sklopu europskih fondova, kao i pružiti uvid u dosadašnje zajedničke aktivnosti kojima se osnažuje bilateralna suradnja (11,30 sati, sjedište Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2).

TOPLICE SVETI MARTIN - "Ususret strukturnim fondovima Europske unije" - tema je ovogodišnjeg, XVII. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu. Savjetovanje organizira Ministarstva poduzetništva i obrta, a tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike Vlade i lokalnih jedinica. Savjetovanje je prigoda za razmjenu iskustava, raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, kao i mogućnostima za razvoj poduzetništva i gospodarstva. Nakon svečanog otvaranja, održat će se tribina "Pitajte Vladu", na kojoj će sudionici imati priliku predstavnicima Vlade iznijeti svoje sugestije, prijedloge te upite vezano uz trenutne gospodarske aktualnosti. U sklopu dvodnevnog savjetovanja bit će dodijeljene i nagrade najboljim mikro, malim i srednjim poduzetnicima, najboljoj potpornoj instituciji te učenicima i studentima za najbolji poslovni plan i projekt (9,00 sati, Toplice Sveti Martin).

ISTANBUL - U fokusu godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD), koja se 10. i 11. svibnja održava u Istanbulu, bit će gospodarski izazovi regije u kojima EBRD djeluje i načini ponovne uspostave rasta kroz tehnološke i financijske inovacije, povećanje konkurentnosti, podržavanje dinamičnim malih i srednjih tvrtki te poboljšanje mogućnosti za ostvarivanje poduzetničkog talenta. Uz čelnike EBRD-a, tijekom dvodnevnog skupa očekuju se i obraćanja predstavnika središnjih banaka te stručnjaka iz regije u kojoj banka posluje, kao i iz država koje su njezini dioničari. Tijekom godišnje skupštine, EBRD će objaviti i najnovije gospodarske procjene za regiju, uključujući južni i istočni Mediteran.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙