FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade "Božo Težak" najboljim ICT novinarkama

Autor: rbel
ZAGREB, 28. svibnja 2013. (Hina) - Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND) je informatičkom novinarkom godine proglasio slobodnu novinarku Anu Đorđević, dok su dobitnice nagrade "Božo Težak" za najbolji novinarski uradak Matilda Bačelić iz tjednika Lider i za najbolji urednički uradak Tatjana Ivančić Belošević iz Večernjeg lista, a nagrade su dodijeljene danas na svečanosti u sklopu poslovno-tehnološke konferencije SAP FORUM.

ICT novinarku godine odabrao je Zbor informatičkih novinara HND sukladno pravilniku o izboru novinara godine, dok je nabolje novinarske uratke ocjenjivao poseban žiri i najboljim su ocijenjeni članak Matilde Bačelić pod naslovom "Start up - Tko sve može imati koristi od bujanja tvrtki iz garaža", objavljen u tjedniku Lider, a najboljim uredničkim uratkom ocijenjen je "iQ magazin", koji uređuje Tanja Ivančić Belošević iz Večernjeg lista.

Zahvaljujući u ime nagrađenih, informatička novinarka godine Ana Đorđević je istaknula kako su postizanje i očuvanje profesionalnih standarda struke teški zadaci u ovo, za novinarstvo vrlo izazovno vrijeme, no kako je lakše ustrajati u tome kad zna da ima podršku kolega.

Nagrade "SAP ICT Journalist Prize Božo Težak" novčanog su karaktera i dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju.

Zbor informatičkih novinara HND-a i tvrtka SAP ovu nagradu dodijeljuju dvanaestu godinu uzastopno i to novinarima koji su se u svom radu i istraživačkom novinarstvu fokusirani na teme razvoja, unaprjeđenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija.

Iz SAP-a ističu da do 2000. godine nije postojalo cjelovito vrednovanje rada pojedinih novinara i medija, zbog čega su 2001. godine inicirali osnivanje nagrade "SAP e-journalist prize". Zbor informatičkih novinara HND-a 2003. godine je prihvatio sudjelovanje u stručnom dijelu dodjele godišnjih nagrada za najbolje novinarske radove iz područja informatike i komunikacija, a nagrada je tada preimenovana u "SAP ICT journalist prize Božo Težak", dok HND postaje nositeljem nagrade.

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙