FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP će zapošljavati osobe s autizmom

Autor: mkuz
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina/BBC) - Njemački softverska tvrtka SAP planira zaposliti stotine osoba s autizmom budući da smatra da imaju jedinstveni talent za informacijske tehnologije, prenose danas britanski mediji.

U SAP-u očekuju da će do 2020. osobe s autizmom činiti jedan posto od ukupno 65 tisuća njegovih radnika u podružnicama širom svijeta, izvijestio je BBC.

Autizam je razvojni poremećaj koji može uzrokovati probleme u društvenoj interakciji i u motorici. No, pojedini autisti pokazuju visok stupanj inteligencije i razvijenu sposobnost uočavanja detalja.

SAP-ova izvršna direktorica Luisa Delgado kazala je da kompanija vjeruje da "inovacija dolazi s margina".

Dodala je da će "samo zapošljavanjem ljudi koji misle drugačije i potiču inovacije SAP biti spreman suočiti se s izazovima 21. stoljeća". SAP je već angažirao šest osoba s autizmom u uredu u indijskom Bangaloreu, gdje rade na testiranju softvera.

U tvrtki navode da im se produktivnost povećala zahvaljujući zapošljavanju tih radnika i sada planiraju zaposliti više takvih osoba i u drugim zemljama. Zapošljavanje autista SAP pokreće u suradnji s Specialisterneom, danskom društvenom organizacijom koja pomaže osobama s tom dijagnozom pronaći posao upravo u tehnološkim kompanijama.

Smatra se da su poremećaji iz autističnog spektra, uključujući i Aspergerov sindrom, zastupljeni kod oko jedan posto ukupne svjetske populacije.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙