FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 23. svibnja

Autor: rbel
ZAGREB, 22. svibnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. svibnja:

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) predstavit će na konferenciji za novinare Katalog investicijskih projekata, koji sadrži više od stotinu investicijskih projekata, procijenjene vrijednosti više od 5,9 milijardi eura. Katalog je moguće pretraživati na hrvatskom i engleskom jeziku, prema županijama, sektoru gospodarstva te nazivu projekta, a trenutno sadrži informacije o 108 investicijskih javnih i privatnih projekata iz područja turizma, infrastrukture, energetike, zaštite okoliša, industrije, poljoprivrede itd. koji imaju djelomično ili potpuno pripremljenu dokumentaciju. (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

OPATIJA - U sklopu tradicionalnog 36. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO 2013. održat će se konferenciju "Digital Agenda for Europe - Going Local", koju organiziraju hrvatska Vlada, Ministarstvo uprave i Povjerenstvo za koordinaciju informatizacije javnog sektora, zajedno s Europskom komisijom - Glavnom upravom za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju. Konferencija ima za cilj promovirati inicijativu Digital Agenda for Europe, kojom se želi potaknuti gospodarstvo i pomoći europskim građanima i tvrtkama da maksimalno iskoriste mogućnosti digitalnih tehnologija. Prvenstveno je namijenjena predstavnicima lokalne zajednice kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse primjene informacijske i komunikacijske tehnologije na lokalnoj razini te razmijenili iskustva i upoznali se s inicijativama koje se pokreću s nacionalne razine. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar uprave Arsen Bauk i zamjenik glavnog direktora Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju Europske komisije Zoran Stančič. (8,30 sati, Kongresni centr Grand hotela Adriatic).

SPLIT - U sklopu javne rasprave o nacrtima triju novih zakona kojima će se urediti područje prostornog uređenja, gradnje i inspekcijskog postupanja, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira okrugli stol na kojem će biti predstavljeni nove zakonski nacrti stručnim i javnim tijelima i osobama koja izravno sudjeluju u njihovom provođenju. Nacrti prijedloga novih zakona o prostornom uređenju, gradnji i inspekcijskom postupanju objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva početkom ovog tjedna, a javna rasprava je otvorena do 20. lipnja. Kako je najavljeno, prezentaciju tih zakona vodit će ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš sa svojim pomoćnicima. (11,00 sati, HGK, Ante Trumbića 4)

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙