FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDSS dobio deset načelnika općina, u drugome krugu očekuje još šest

Autor: zdra
VUKOVAR, 22. svibnja 2013. (Hina) - Na nedjeljnim lokalnim izborima Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) dobila je načelnike u deset općina, a u drugome krugu izbora realne izglede da dobiju povjerenje birača imaju kandidati te stranke u još šest općina, izvijestila je ta stranka.

"Što se tiče izvršnih pozicija, na nedjeljnjim izborima SDSS je ostvario gotovo identičan rezultat kao prije četiri godine. Slabiji rezultat je ostvaren za izbor predstavničkih tijela (gradska i općinska vijeća) te poglavito za županijske skupštine", ocjenjuju iz SDSS-a.

Mjesta načelnika SDSS je u prvome krugu lokalnih izbora dobio u općinama Borovu, Markušici i Negoslavcima (Vukovarsko-srijemska županija), Erdutu i Šodolovcima (Osječko-baranjska županija), Vrhovinama i Donjem Lapcu (Ličko-senjska županija), Kistanjama, Biskupiji i Erveniku (Šibensko-kninska županija).

U SDSS-u procjenjuju kako realne izglede za pobjedu u drugome izbornom krugu koji će se održati 2. lipnja imaju i kandidati te stranke za načelnike općina Gvozda i Dvora (Sisačko-moslavačka županija), Trpinje (Vukovarsko-srijemska županija), Krnjaka (Karlovačka županija), Gračaca (Zadarska županija) i Jagodnjaka (Osječko-baranjska županija).

"Ako i oni ostvare pobjede, a prema rezultatima prvoga kruga realno ih je očekivati, SDSS će ponovno kao i do sada imati 16 općina kojima će upravljati", ističe se i dodaje kako je ta stranka dobila i sedam zamjenika župana te isto toliko zamjenika gradonačelnika, a po očekivanjima, trebala bi imati i dodatnog zamjenika gradonačelnika u Vrbovskome, u Primorsko-goranskoj županiji, u kojem su izbori poništeni te će se ponovno održati.

(Hina) xzdra ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙