FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA7615 "Rezultati izbora za ..."

Autor: dger
ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijest HNA7615 "Rezultati izbora za zamjenike župana iz redova nacionalnih manjina" tako da tamo gdje stoji da kandidati ulaze u drugi krug treba stajati da je pobijedio kandidat koji je osvojio najveći broj glasova.

Ispravak vijesti HNA7615

Rezultati izbora za zamjenike župana iz redova nacionalnih manjina

ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - Molimo korisnike da isprave vijest HNA7615 "Rezultati izbora za zamjenike župana iz redova nacionalnih manjina" tako da tamo gdje stoji da kandidati ulaze u drugi krug treba stajati da je pobijedio kandidat koji je osvojio najveći broj glasova.

Po Zakonu o lokalnim izborima za zamjenika općinskog načelnika, gradonačelnika odnosno župana iz reda pripadnika nacionalnih manjina izabran je kandidat koji na izborima dobije najviše glasova birača koji su glasovali, bez obzira je li dobio natpolovičnu većinu ili ne.

Drugi krug izbora održava se samo ako je dvoje ili više vodećih kandidata dobilo isti broj glasova.

Ispravljenu vijest ponavljamo u cijelosti.

ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) -Izbori za zamjenike župana iz reda nacionalnih manjina održani su u 11 županija.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na izborima za zamjenika župana iz reda češke narodne manjine pobijedila je Tanja Novotni Golubić (SDP, HSS, HSLS, SU) s 35,15 posto glasova, dok je za zamjenika župana iz srpske manjine izabran Saša Lukić (SDP, HSS, HSLS, SU) koji je osvojio 85,43 posto glasova.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima nakon 96,1 posto obrađenih biračkih mjesta, izabran je Đorđe Ćurčić (SDSS) koji ima 56,6 posto glasova, dok je će u Osječko-baranjskoj županiji zamjenik župana iz reda srpske manjine biti Jovan Jelić (SDSS) koji je osvojio 77,05 posto glasova.

Zamjenik požeško-slavonskoga župana iz reda srpske manjine bit će Miroslav Grozdanić (DPS), koji je osvojio 59,79 posto glasova.

Za zamjenika sisačko-moslavačkog župana, kao jedini kandidat izabran je Bogdan Rkman (SDSS) s 87,16 posto glasova, a u Primorsko-goranskoj županiji za zamjenika župana iz reda srpske manjine izabran je Petar Mamula (SDP, HNS, HSU, IDS, ZS, ARS, SDA Hrvatske) s 55,88 posto glasova.

Prema podacima nakon 96,69 posto obrađenih biračkih mjesta, u Ličko-senjskoj županiji na izborima za zamjenika župana pobjeđuje Nikola Lalić (SDSS) sa 66,97 posto glasova, a nakon 99,03 posto obrađenih biračkih mjesta, zamjenik župana u Šibensko-kninskoj županiji bit će, kao jedini kandidat, Mirko Rašković (SDSS) koji je dobio 91,38 posto glasova.

U Virovitičko-podravskoj županiji za zamjenika župana iz srpske manjine izabran je Igor Pavković (SDSS) s 40,80 posto glasova.

Za zamjenika župana iz reda srpske manjine u Karlovačkoj županiji izabran je Siniša Ljubojević (SDSS) s 44,55 posto glasova.

Zamjenica župana u Istarskoj županiji bit će predstavnica talijanske manjine Giuseppina Rajko, kandidatkinja skupine birača koja je, kao jedina kandidatkinja za mjesto zamjenika istarskoga župana, osvojila 88,55 posto glasova.

U skladu s Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina, pravo na zamjenika župana manjine imaju u županijama u kojima čine više od pet posto stanovništva.

Uredništvo Hine

(Hina) xdgk ymd/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙