FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čakovec, Senj, Pakrac i Pleternica izabrali gradonačelnike

Autor: nles
ZAGREB, 20. svibnja 2013. (Hina) - U Međimurskoj županiji jedino je Čakovec dobio gradonačelnika u prvom krugu izbora, u Ličko-senjskoj Senj, a u Požeško-slavonskoj Pakrac i Pleternica.

Kandidat koalicije SDP, HNS, HSS, HSU, MDS Stjepan Kovač osvojio je 52,82 posto glasova i izabran je u prvom krugu izbora za gradonačelnika Čakovca.

Birači u preostala dva grada u Međimurskoj županiji morat će ponovno na izbore. U Murskom Središću u drugi krug ulaze Dražen Srpak (HDZ, HDS, HSS, HSLS) sa 49,72 posto i Marijan Kutnjak (SDP, HSU, MDS) s 47,27 posto osvojenih glasova.

Preložani će gradonačelnika izabrati između Ljubomira Kolareka, kandidata HDZ-a i HSS-a, koji je dobio 44,59 posto glasova, i Dragutina Glavine iz HNS-a kojem je povjerenje dalo 33,24 posto birača.

U Ličko-senjskoj županiji jedino građani Senja neće morati ponovno na izbore budući da je tamo Darko Nekić (HDZ, HSP, HSU, HSS) prošao već u prvom krugu sa 60,32 posto osvojenih glasova.

U Gospiću će u drugom krugu snage odmjeriti Petar Krmpotić (HDZ, HSS, HSP AS, HSU) sa 46,46 posto glasova i Karlo Starčević, kandidat grupe birača, s 32,09 posto.

Ivan Dabo, koji predvodi listu HDZ, HSLS, HSU sa 42,35 osvojenih glsova, i Ante Dabo, kao kandidat grupe birača s 29,95 posto, sučelit će se u drugom krugu na izborima za gradonačelnika Novalje.

Otočac će dobiti gradonačelnika nakon što na izbore ponovno izađu Mario Barković (HDZ, HSU, HSS, HSP AS) koji je dobio 41,17 posto glasova, i Stjepan Kostelac koji je kao kandidat grupe birača osvojio 26,90 posto glasova birača.

U Požeško-slavonskoj županiji već su u prvom krugu gradonačelnike dobili Pakrac, na čijem će čelu biti HDZ-ov kandidat Davor Huška koji je pobijedio sa 52,08 posto glasova, te Pleternica koju će voditi Antonija Jozić (HDZ, HSP AS, HSS) nakon što je uvjerljivo pobijedila sa 64 posto glasova birača.

U Požegi će u drugi krug Zdravko Ronko (SDP, HSU, HNS) s 43,33 posto i Vedran Neferović (HDZ, HSP AS) s 35,15 posto osvojenih glasova birača.

Građani Lipika će gradonačelnika izabrati između Vinka Kasane (HDZ, HSP AS) koji je dobio 49,55 glasova birača i Aleksandra Terera (HSS, SDP, HSU, HSLS) s 37,51 posto.

U Kutjevu će u drugi krug Ivica Nikolić (SDP, HSU) s 37,90 posto i Josipa Miličević iz HDSSB-a sa 26,62 posto glasova birača osvojenih u prvom krugu.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙