FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od ponedjeljka isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima za svibanj

Autor: dmak
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Pomoć umirovljenicima koju za svibanj daje Grad Zagreb isplaćivat će se putem Hrvatske pošte od ponedjeljka, 20. svibnja, priopćio je danas Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana po obavijesti. Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec, upozoravaju iz Ureda.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština 13. srpnja 2012. godine, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a ukupni su im prihodi jednaki ili manji od 1500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

U prvoj se nalaze umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno i ostvaruju 400 kuna pomoći mjesečno.

U drugoj se skupini nalaze umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900 do 1200 kuna mjesečno te ostvaruju 300 kuna pomoći mjesečno .

Treću skupinu čine umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1200 do 1500 kuna mjesečno i ostvaruju 200 kuna pomoći mjesečno.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙