FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: SDP za gradnju Doma umirovljenika

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. svibnja 2013. (Hina) - Koalicija SDP-HSU-BDSH predvođena nositeljicom liste Olgom Muratti danas je ispred hotela Gruž započela predizbornu kampanju u Dubrovniku, gdje je najavljeno da će se na toj lokaciji graditi Dom umirovljenika.

Na konferenciji za novinare su koalicijski kandidati istaknuli kako Dom umirovljenika nedostaje Dubrovniku, te da je upravo lokacija ispred hotela Gruž idealna za ljude treće životne dobi.

Naglasili su kako utemeljenjem Doma umirovljenika žele zadovoljiti sve normative i standarde stručnog kadra, kao i medicinske standarde za potrebe građana treće životne dobi.

SDP-ova saborska zastupnica i druga na listi ove koalicije Tatjana Šimac-Bonačić kazala je kako je upravo Dubrovnik grad koji se može pohvaliti kada su u pitanju socijalni programi.

Napomenula je kako su još u 13. i 14. stoljeću Dubrovčani iskazivali brigu za starije i nemoćne te napuštenu djecu, po čemu su bili daleko ispred drugih europskih gradova.

Izgradnjom doma umirovljenika, naglašeno je, smanjit će se i lista čekanja za domove gdje je sad više od 200 onih koji čekaju mjesto u nekoj od sličnih dubrovačkih ustanova.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙