FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedska: Navodna Assangeova žrtva iznijela priču na blogu

Autor: dmus
STOCKHOLM, 16. svibnja 2013. (Hina/AFP) - Jedna od dviju Šveđanki koje optužuju osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za silovanje objavila je svoju priču na blogu, prvi put javno progovorivši o toj aferi, prenijeli su švedski mediji.

Žena u tridesetim godinama života, kojoj ni pravosuđe ni mediji nisu objavili ime, na svojem je blogu i pod svojim imenom sredinom travnja napisala da je bila "žrtva napada" prije tri godine, ali ne imenuje napadača.

Da bi se dobila veza s aferom Assange, treba se podsjetiti da su na internetu upravo nju uvelike opisivali kao jednu od tužiteljica, napominje AFP. Taj unos, koji je ostao neprimijećen mjesec dana, u četvrtak su otkrili švedski mediji.

Požalivši se na ružne reakcije prijatelja čovjeka koji ju je napao i drugih osoba, koji su tvrdili da izmišlja, ta žena, koja je angažirana u politici, tvrdi da je dobivala prijetnje i da se morala skrivati, ali da joj sad sve više vjeruju.

Dvije mlade žene podnijele su tužbu protiv Assangea zbog silovanja i seksualnog napada u području Stockholma 2010.

Postupak je u mirovanju jer Assange ne želi doći na sud u Švedsku, tvrdeći da je cijela priča izmišljena, da je seks bio konsenzualan i da je u pozadini svega želja SAD-a da im ga Švedska izruči kako bi mogao odgovarati za objavljivanje goleme količine povjerljivih vojnih i diplomatskih dokumenata na WikiLeaksu 2010. Iz tog se razloga još 19. lipnja prošle godine sklonio u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu i zatražio azil u toj južnoameričkoj zemlji te do danas nije napustio zgradu veleposlanstva.

(Hina) xdam ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙