FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 17. travnja

Autor: vmrs
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja iz svijeta za srijedu, 17. travnja.

ZAGREB - Švedski kraljevski par, Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia, koji boravi u državnom posjetu Hrvatskoj sastat će se sa studentima švedskog jezika u srijedu ujutro (u 9:45 sati, Filozofski fakultet, I. kat, učionica A122, Ivana Lučića 3), a poslijepodne će kraljica Silvia u društvu Tatjane Josipović, supruge hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, posjetiti Centar za rehabilitaciju Silver (u 14:05, Štefanovec 34).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Daljnje proširenje Europske unije u jugoistočnoj Europi - put koji slijedi", u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba i švedskog instituta za međunarodne poslove (UI) iz Stockholma, uz potporu švedskoga veleposlanstva u Zagrebu. Konferencija s ciljem propitkivanja implikacija pristupanja Hrvatske Europskoj uniji održava se u povodu posjeta švedskoga kralja Carla XVI. Gustafa Hrvatskoj. Na konferenciji između ostalih sudjeluju švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt, te potpredsjednik hrvatske vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica (u 8:30 sati, u hotelu Westin, Kršnjavoga 1).

BEOGRAD - Pregovori između Beograda i Prištine bit će nastavljeni u srijedu u Bruxellesu. Visoka predstavnica EU-a Catherine Ashton pozvala je premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dačića i Hashima Thacija. Dogovor o tome postignut je u ponedjeljak, a zasad je izvjesno samo da će srpsko izaslanstvo predstavljati premijer Ivica Dačić, dok sudjelovanje potpredsjednika vlade i čelnika najjače Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića nije potvrđeno.

LONDON - Pogreb nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher kojem će, među ostalima nazočiti i hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Dežurni:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Srđan Baković

Večer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙