FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veneto banka u 2012. ostvarila rast u svim segmentima poslovanja

Autor: tper
ZAGREB, 16. svibnja 2013. (Hina) - Veneto banka je u 2012. ostvarila rast u svim segmentima poslovanja, povećan je portfelj plasmana za 15 posto te ostvaren rast depozita klijenata od 20 posto u odnosu na 2011. godinu, istaknuli su čelnici te banke na današnjoj konferenciji za novinare.

Predstavnici Banke nisu iznosili apsolutne brojke o poslovanju, a po revidiranim podacima za banke u Hrvatskoj, koje je jučer objavila Hrvatska narodna banka, Veneto banka je u 2012. imala gubitak od 16,2 milijuna kuna.

Govoreći o rezultatima i poslovanju za prošlu godinu, predsjednik Uprave Veneto banke Michele Romano je kazao kako je ta banka pretežito orijentirana na mala i srednja poduzeća te građane.

Lani je financijski pratila 30 tvrtki i pridobila i tisuću novih klijenata, fizičkih osoba.

Iz banke su najavili da će poslovanje u budućnosti biti vezano uz tehnološke inovacije.

Do 31. ožujka u većini segmenata poslovanja ostvarili su poslovne ciljeve planirane za prva tri mjeseca, a Banka je prvi kvartal završila s ostvarenom dobiti, navode čelnici banke.

Veneto banka je, po nerevidiranim podacima koje je objavila Hrvatske narodne banke, u prvom tromjesečju ove godine iskazala dobit prije oporezivanja u iznosu od 8,2 milijuna kuna.

Čelnici Veneto banke vjeruju da će i do kraja godine uspješno realizirati sve planirane poslovne ciljeve koji, osim ostvarenja dobiti i povećanja poslovanja u svim segmentima, uključuju i daljnje širenje mreže poslovnica u Hrvatskoj.

Veneto banka, članica talijanske Veneto grupe, na hrvatskom je tržištu prisutna sedam godina, a poslovanje obavlja kroz mrežu poslovnica, i to dvije u Zagrebu te po jednu poslovnicu u Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Poreču.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙