FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: niža i potražnja i ponuda te skroman promet

Autor: zpop
ZAGREB, 14. svibnja 2013. (Hina) - I u današnjem trgovanju na Tržištu novca bilježimo, treći da za redom, pad kako ukupno prijavljene potražnje tako i ponude te ostvarenog prometa.

Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila 26,51 milijun kuna ili za oko 55 posto manje no u ponedjeljak.

Istodobno se na strani ponude našlo 256,51 milijun kuna, ili za oko 8 posto manje no dan ranije.

Najviše je danas, u iznosu od tek 5 milijuna kuna, plasirano putem ročnih plasmana na rok od tjedan dana uz kamatnu stopu od 4,5 posto.

Prekonoćnih je pak pozajmica plasirano u iznosu od svega 1,51 milijun kuna a pritom je kamatna stopa skočila sa 0,61 na 3,5 posto.

Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas svega 6,51 mlijun kuna, a pritom je 20 milijuna kuna potražnje, zbog kreditnih ograničenja, ostalo nepodmireno. Prosječna kamatna stopa porasla je sa 2,14 na 4,27 posto.

„Visoka ponuda slobodnih kuna i vrlo niska potražnja za kratkoročnim pozajmicama glavno su obilježje današnjeg trgovanja na Tržištu novca Zagreb. Iako je u ponudi ostalo neplasiranih kuna, potražnja nije u cijelosti namirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.“ navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina)xzpop yzopop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙