FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na dvije svečanosti dodijeljeno 209 studentskih stipendija

Autor: ipet
ZAGREB, 9. svibnja 2013. (Hina) - Na dvije današnje svečanosti rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak dodijelili su u sveučilišnoj Auli 209 studentskih stipendija, od kojih stotinu za izvrsne studente, 88 stipendija za redovite i uspješne studente slabijega socijalno-imovinskog statusa te 21 stipendiju za studente s invaliditetom.

Sveučilišne stipendija iznose tisuću kuna mjesečno, a te novčane potpore ne mogu ostvariti studenti koji primaju stipendiju nekoga drugog stipenditora, priopćilo je zagrebačko Sveučilište.

Prva svečanost priređena je za studente prirodoslovnog, tehničkog, biomedicinskog i biotehničkog područja te studente Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, dok su na drugoj svečanosti stipendije primili studenti iz društvenoga, humanističkoga i umjetničkoga područja te studenti Teološkoga fakulteta Matija Vlačić Ilirik. U ime stipendista zahvalio je Josip Medić, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje zagrebačkoga Sveučilišta.

Zagrebačko Sveučilište svake akademske godine dodjeljuje stipendije u dva kruga pa je u prvome krugu u veljači ove godine dodijeljeno stotinu stipendija iz Fonda za stipendiranje darovitih studenata Sveučilišta u Zagrebu, tako da, ističe se, ove godine Sveučilište stipendira 309 studenata što je 21 stipendija više u odnosu na prošlu godinu kada ih je dodijeljeno 288.

Navodi se da je u drugome krugu dodjele novčanih potpora Sveučilišta u Zagrebu u ovoj akademskoj godini bila predviđena kvota od 12 stipendija za studente s invaliditetom, ali je povjerenstvo, koje je razmatralo pristigle prijave, odlučilo u ovoj kategoriji dodijeliti devet stipendija više. Tako je za studente s invaliditetom ove akademske godine osigurana kvota od ukupno 21 stipendije i time je povećan broj stipendista u ovoj kategoriji u odnosu na prethodnu godinu porastao, te sada iznosi oko deset posto ukupnoga broja stipendija iz drugoga kruga dodjele.

Podsjeća se da su opći kriteriji pri vrednovanju prispjelih molbi bili kriteriji uspješnosti u studiju, odnosno prosjek ocjena svih ispita koje je do prijave student položio, godina studija, dužina studiranja i broj stečenih ECTS bodova, kao i dodatna postignuća kandidata.

(Hina) xpp/xipet yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙