FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka skupština jednoglasno za UPU kampusa Borongaja

Autor: dber
ZAGREB, 17. travnja 2013. (Hina) - Zagrebačka Gradska skupština danas je jednoglasno i bez mnogo rasprave prihvatila odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja (UPU) Studentskog kampusa Borongaja, vrijednog pola milijarde eura, koji je dva puta bez uspjeha bio na dnevnome redu, a sada je ta odluka prihvaćena hitno zato što rok za EU fondove istječe 30. lipnja.

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić bio je iznenađen što nije bilo mnogo prijavljenih zastupnika za raspravu o toj temi pa je izašao prvi za govornicu da "probije led".

"Europa ne trpi šlamperaj i stihijsko upravljanje i zato je važna kvalitetna aplikacija", rekao je Bernardić pozivajući sve, uključujući i predstavnike Sveučilišta, da taj posao obave što kvalitetnije do 30. lipnja.

"Izgradnja modernoga europskog studentskog kampusa proritet je Zagreba i Hrvatske i zato želim da sve bude po zakonu i pravilima struke", dodao je.

Potpredsjednica Gradske skupštine Danira Bilić (HDZ) podsjetila je da su dva mjerodavna odbora bila su protiv prvotnih prijedloga jer "nisu bili provedivi u praksi" i za njih se, rekla je, ne bi mogle dobiti potrebne lokacijske i građevinske dozvole.

Nezavisni zastupnik Josip Kregar podupro je UPU za taj kampus. "Time šaljemo poruku zagrebačkom Sveučilištu da ima podršku gradskih institucija", rekao je i istaknuo kako je Zagreb bez Sveučilišta nezamisliv.

Zvone Brumnić (SDP) napomenuo je da Gradska skupština nikad nije bila protiv gradnje. "Previše smo vremena izgubili", rekao je te upitao zašto se o gradnji kampusa nije razmišljalo prije ako se znalo da je ključan i da se njime može privući europski novac.

"Ova sjednica pokazuje našu orijentaciju te pozitivnu energiju između Gradske skupštine i zagrebačkog Sveučilišta", rekla je potpredsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden (HNS). Istaknula je da se donošenjem UPU-a afirmira osnovni posao gradskog zastupnika.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je bivšoj i sadašnjoj vladi te ministru što su partnerski surađivali u projektu Sveučilišnog kampusa Borongaja, izrađivačima, uredima i drugima.

"Stariji su me naučili da nikad ne govorim tko je kriv, već tko je zaslužan", rekao je Bandić, koji je zahvalio na suradnji i gradskim zastupnicima ističući kako vjeruje da će tako biti i nakon lipnja.

Odluka o UPU Sveušilišnog kampusa Borongaja, dodao je, tek je početak projekta o kojem će biti više riječi u sljedeća dva mandata.

Skupština je danas prihvatila i zaključak o zakupu poslovnih prostorija i opreme za potrebe Zdravstvene stanice Doma zdravlja Zagreb - istok u naselju Novom Jelkovcu u Sesvetama.

Dužnosti ravnatelja Umjetničkog paviljona u Zagrebu razriješen je Božo Majstorović, a imenovan je obnašatelj dužnosti ravnatelja Radovan Vuković.

(Hina) xbdj/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙