FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Mikulić opovrgnuo da je uzimao novac za pomilovanja

Autor: zkre
MOSTAR, 8. svibnja 2013. (Hina) - Ministar pravosuđa Federacije BiH Zoran Mikulić opovrgnuo je u srijedu navode da je uzimao novac za pomilovanja kriminalaca tvrdeći da je potaknuo istragu u kojoj je nedavno uhićen i predsjednik toga entiteta Živko Budimir, objavili su iz federalne vlade.

Dnevni Avaz u srijedu je objavio kako je Mikulić također sudjelovao u pomilovanju kriminalca Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac kojega su hrvatske vlasti izručile BiH nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica. On je nedavno u svojstvu svjedoka saslušan u Tužiteljstvu BiH.

"Uporno se na sve moguće načine pokušava i mene dovesti u vezu s kupnjom pomilovanja. To i ovom prilikom želim odlučno odbaciti, jer s takvim nečasnim radnjama nemam nikakve veze i upravo sam ja inicirao početak istrage o nezakonitim dodjelama pomilovanja u FBiH", rekao je Mikulić.

Pojasnio je kako je u slučaju pomilovanja Merseda Hadžića od Povjerenstva za pomilovanje tražio da preispita svoje prvotno stajalište, jer je o tom zahtjevu postojalo pozitivno mišljenje Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Pri tome, dodao je, ničim nije sugerirao kakvu preporuku treba dati povjerenstvo čiji se predsjednik i njegov pomoćnik Hidajet Halilović također nalazi u pritvoru zbog sumnje da su sudjelovali u uzimanju novca za pomilovanja.

"Znam da nisam počinio bilo kakvo kazneno djelo, te kampanja usmjerena k mojem povezivanju sa slučajem Budimir osuđena je na propast", rekao je ministar pravde.

Predsjednik FBiH Živko Budimir se zajedno s još četvoricom osumnjičenih nalazi u 30-dnevnom pritvoru jer su osumnjičeni za teška koruptivna djela.

(Hina) xzkre yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙