FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Odluke o žalbi na pritvor Budimiru neće biti prije četvrtka

Autor: rmav
SARAJEVO, 30. travnja 2013.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine neće u utorak odlučivati o žalbama odvjetničkog tima uhićenog predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Živka Budimira na određivanje jednomjesečnog pritvora, a odluka o tome hoće li se pritvor nastaviti ili ne vjerojatno neće biti ni donesena prije četvrtka, doznaje Hina iz izvora u tom sudu.

Iako je Budimirov odvjetnik Ragib Hodžić žalbu na odluku o pritvoru uložio u ponedjeljak, o njoj će se odlučivati tek nakon što istekne rok za žalbu na koju imaju pravo i Petar Barišić, Hidajet Halilović, Saud Kulosman i Ivan Jurčević, koji su također osumnjičeni za korupciju i primanje mita te im je, kao i Budimiru, određen jednomjesečni pritvor.

Ukoliko sud i odbije žalbu te Budimir ipak ostane u pritvoru to još uvijek neće utjecati na njegovu poziciju predsjednika Federacije BiH, potvrdio je u utorak predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta FBiH Fehim Škaljić.

On je novinarima u Sarajevu kazao kako se Budimirova pozicija ne može dovoditi u pitanje sve dok protiv njega ne bude eventualno podignuta i potvrđena optužnica.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙