FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada "Vinko Žganec" s 54 tisuće kuna pomaže međimurske studente

Autor: tjak
ČAKOVEC, 8. svibnja 2013. (Hina) - Međimurska zaklada za obrazovanje "Vinko Žganec" dodijelila je prvu novčanu pomoć od 54 tisuće kuna za 28-ero međimurskih učenika i studenata kao potporu njihovom obrazovanju, rečeno je danas u Čakovcu.

Upravitelj Zaklade i zamjenik međimurskog župana Matija Posavec kazao je na konferenciji za novinare kako je Zaklada lani osnovana u svrhu dodjele potpore učenicima i studentima s područja Međimurske županije u njihovu obrazovanju.

Zaklada je kroz donacije i članarine skupila 54.042 kune, a za dodjelu tog novca javilo se 40 učenika i studenata.

Po socijalnim i kriterijima izvrsnosti odobreno je 28 zamolbi. U zamolbama su učenici i studenti tražili prijenosna računala, potporu za stručno usavršavanje, pomoć u plaćanju stanarina, sufinanciranje maturalnih putovanja, te, istaknuo je Posavec, nažalost i u odjeći i obući.

Predsjednik zakladinog Upravnog odbora Zlatko Bacinger rekao je da su novci, kako bi se izbjeglo njihovo nenamjensko trošenje, uplaćeni na račune stanodavcima, studentskim domovima i fakultetima, a oprema, poput laptopa, kupljena je putem javne nabave.

Posavec je najavio i novi natječaj koji će biti raspisan prije početka nove akademske godine, vjerojatno sredinom rujna, a sadašnji dobitnici neće se moći javiti na njega jer je zaklada uvela pravilo kako nitko ne može dobiti sredstva dvije godine zaredom.

Građane je pozvao građane da se uplatom članarine, koja iznosi 500 za fizičke i 5000 kuna za pravne osobe, uključe u potporu obrazovanja Međimurki i Međimuraca. Dodao je i kako se primaju i donacije, koje osim u novcu mogu biti i u stvarima.

Međimurska zaklada za obrazovanja "Vinko Žganec" nosi ime po jednom od najvećih hrvatskih etnomuzikologa i jedina je u državi koju je osnovala županija.

(Hina) xtjak ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙