FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doris Pack na Visu

Autor: pgas
SPLIT/VIS, 19. travnja 2013. (Hina) - Predsjednica Odbora za obrazovanje, kulturu, sport i mladež Europoskog parlamenta Doris Pack boravila je danas na Visu, gdje je u Međunarodnom sveučilišnom centru VERN održana sjednica Savjeta VERNA kojega je Pack predsjednica.

Na sjednici se raspravljalo o Bolonjskom procesu i njegovoj primjeni.

Pack je u izjavi za medije istaknula kako u okviru europskog programa Erasmus za mobilnost studenata, studenti iz cijelog svijeta dolaze na Vis u taj sveučilišni centar. Rekla je kako studenti odsjedaju u privatnom smještaju ocijenivši kako je to dobro za grad i otok. Podsjetila je da Hrvatska već neko vrijeme sudjeluje u programu Erasmus i Bolonjskom procesu.

Taj program pokušava sinkronizirati i uskladiti različita učilišta diljem Europe, kazala je Pack, dodajući kako smještanje Međunarodnog sveučilišnog centra VERN na Visu nije slučajno jer je „dislociranost sveučilišnih centara“, kazala je, jedna od suvremenih ideja vodilja.

Međunarodni sveučilišni centar VERN djeluje na Visu od 2012. godine, a utemljilo ga je Veleučilište VERN, sa sjedištem u Zagrebu, u sklopu svoje „Otočne inicijative“ i u suradnji sa gradom Visom s namjerom da pomogne oživljavanju i razvoju otoka.

Taj je međunarodni sveučilišni centar zamišljen kao mjesto gdje će se susretati studenti, akademski i poslovni stručnjaci iz cijelog svijeta i iskusiti jedinstven model studiranja u posebnom otočkom ozračju.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙