FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o gradnji Centra za skrb o bolesnoj djeci

Autor: mbuj
ZAGREB, 12. travnja 2013. (Hina) - Ugovor o pravu građenja za Centar za skrb o bolesnoj djeci, prvi centar takve vrste u Hrvatskoj, danas su u zagrebačkoj Gradskoj upravi potpisali gradonačelnik Milan Bandić i upraviteljica zaklade Sierra Višnja Vranešić.

Centar za skrb o bolesnoj djeci gradit će se u sklopu projekta Dom daleko od doma, koji je prije nekoliko godina započela humanitarna udruga Hrabro srce, na zemljištu u Prečkom koji je za gradnju Centra ustupio Grad Zagreb.

Bit će smješten pored osnovne škole i ambulante, stotinjak metara do tramvajske pruge. Na oko 2.000 četvornih metara zemljišta gradit će se objekt od oko 1.700 kvadrata u kojemu će biti 20 soba za djecu i obitelji, dvije igraonice, dva dnevna boravka, velika blagovaona, kuhinja te dvije ambulante, rekla je upraviteljica zaklade Sierra Višnja Vranešić. U budućem centru, ujedno i prvom za palijativnu skrb za djecu, djeci i njihovim roditeljima pomoć će pružati medicinska sestra, psiholog, sociolog i drugi stručnjaci, rekla je.

Vranešić je rekla da je danas za njih veliki dan jer je puno godina trajala borba s papirologijom, dok nisu našli zemljište i ishodili dozvole. Najavila je da će u ponedjeljak predati zahtjev za potvrdu glavnog projekta i da mogu "pripremati lopate za rad", a da Zaklada nastavlja s prikupljanjem sredstava.

U Centru će, kazao je gradonačelnik Milan Bandić, "utočište, a usudio bih se reći čak i spas, potražiti ljudi ne samo iz Zagreba nego i Hrvatske koji budu u sličnom problemu".

"Vidimo se iduće godine na otvaranju projekta", dodao je. "Dok je Hrabrog srca bit će i djece, a dok ima djece bit će i Croatie", poručio je Bandić te zahvalio inicijatorima projekta koji su Gradu dali šansu da u njemu sudjeluje.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar istaknuo je da je potpisivanje ugovora "čin koji je jedna velika prekretnica i ogroman iskorak u bliskoj budućnosti". Dodao je da su Grad Zagreb i udruga Hrabro srce suosnivači zaklade Sierra.

Voditeljica Onkološkog odjela u Klinici za dječje bolesti Zagreb Jasminka Stepan Giljević istaknula je važnost takvog centra u kojemu će "toplinu doma" pronaći bolesna djeca.

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙