FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru projekt za nezaposlene pripadnike manjina

Autor: zdra
VUKOVAR, 6. svibnja 2013. (Hina) - Projekt "Korak naprijed", u sklopu kojega se želi podržati i razviti radne sposobnosti dugotrajno nezaposlenih pripadnika nacionalnih manjina, korisnika socijalne pomoći Grada Vukovara, predstavljen je danas novinarima u vukovarskoj gradskoj upravi.

U projekt su uključene 33 dugotrajno nezaposlene osobe, pripadnici nacionalnih manjina koje tijekom 15 mjeseci provedbe projekta namjeravamo u Vukovaru osposobiti za tržište rada te im osigurati psihološku stabilnost kako bi se nosili s teškim situacijama, kazala je koordinatorica projekta Sanja Vuković-Čović iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, koji je i nositelj projekta.

"Korisnici projekta su osobe nezaposlene duže od godinu dana, prosječne starosti veće od 35 godina života koje su uglavnom ženskog spola, u pravilu su samohrani roditelji ili dolaze iz mnogoljudnih obitelji", navela je dodajući kako će se s korisnicima raditi u radionicama ali i individualno. Predviđeno je i održavanje tečajeva za dobivanje kvalifikacija potrebnih na tržištu rada (''ECDL– specijalist diploma'', AutoCad, Grafički dizajn i Engleski jezik – napredni).

Projekt “Korak naprijed” ukupne vrijednosti 117.051,26 eura je financiran uz potporu Europske unije kroz program darovnice „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“ u okviru IPA IV. komponente „Razvoj ljudskih potencijala“ u iznosu od 104.973,76 eura.

Partneri u provedbi projekta su Vukovarski institut za mirovna istraživanja i obrazovanje (VIMIO) i Grad Vukovar u ime kojega je provedbu projekta podržao gradonačelnik Željko Sabo. Prema podacima vukovarske gradske uprave, na području Grada Vukovara je 347 korisnika gradske socijalne pomoći.

(Hina) xzdra ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙