FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić: osigurati hrvatsku energetsku neovisnost

Autor: skal
VARAŽDIN , 19. travnja 2013. (Hina) - Predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je večeras je u Varaždinu, na konvenciji Županijske organizacije, da je veliki posao ulaska u Europsku uniju dovršen i da predstoji zadaća osiguravanja hrvatske neovisnosti, prvenstveno u energetskom smislu, na dulji rok.

To je zadaća koju će ova vlada ispuniti, rekla je na konvenciji, na kojoj je govorio i bivši predsjednik stranke Radimir Čačić. Pusić je istaknula i važnost realizacije projekta navodnjavanja poljoprivrednih područja u zemlji. Podsjetila je i na velike mogućnosti koje se otvaraju ulaskom u EU, odnosno na 650 milijuna eura u prvih šest mjeseci članstva u Uniji kroz fondove.

Pred nama nisu obični izbori, već novo vrijeme koje mora dati ovom društvu osjećaj da smo pobjednici, rekla je. Hrvatskom društvu potreban je optimizam i osjećaj da možemo ići naprijed, bez toga nema ideja, uspjeha, projekata i realizacije ciljeva, rekla je okupljenim članovima i simpatizerima stranke.

Dala je potporu Predragu Štromaru u utrci za župana Varaždinske županije te Goranu Habušu u borbi za još jedan mandat na čelu grada Varaždina.

O situaciji u državi govorio je bivši čelni čovjek stranke i bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić ističući da je aktualna Vlada RH napravila puno više u proteklih godinu dana nego bivša HDZ-ova vlada u svih proteklih osam godina svoje vlasti. Uništili su projekte koje smo im ostavili i pokrali su ono što su mogli, poručio je Čačić.

Rješavanje problema u brodogradnji kao jedan od preduvjeta za ulazak u Europsku uniju, uređenje i izgradnja objekata po modelu javno privatnog partnerstva, projekt koji se polako pokreće, definiranje strategije na energetskom području koje će podići državni BDP i stvoriti nova radna mjesta samo su neki od uspjeha aktualne vlasti u posljednjih godinu dana, rekao je. Jedan od najvećih uspjeha je što niti jedan od strateških razvojnih projekata koji se pokreću ne opterećuje proračunski novac već su osmišljeni na ekonomskoj osnovi, kazao je Čačić.

Također je poručio da su pogrešne tvrdnje kako je Vlada nespremna preuzela posao vođenja države, bez znanja i gospodarske strategije.

Govoreći o sjeveru Hrvatske Čačić naglašava da su rezultati izbora za EU parlament pokazatelj za pobjedu koalicije na lokalnim izborima.

Po završetku konvencije kandidat za župana Predrag Štromar, u pratnji Vesne Pusić, predao je Županijskom izbornom povjerenstvu Varaždinske županije više od 3.000 potpisa za njegovu kandidaturu prikupljenih u manje od 24 sata.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙