FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivaniš: Rijeci treba reindustrijalizacija

Autor: dsil
RIJEKA, 22. travnja 2013. (Hina) - Primorsko-goranski savez (PGS) zalaže se za reindustrijalizaciju Rijeke, rekao je danas kandidat PGS-a za riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš, ogorčen navodima koalicije predvođene SDP-om da Rijeci više nije potrebna industrija nego samo visoka tehnologija i promet.

O tome nikada nije raspravljalo Gradsko vijeće niti poglavarstvo, a za takvu bi stratešku odrednicu trebali znati građani, rekao je Ivaniš na današnjoj konferenciji za novinare. Postindustrijski koncept razvoja znači pretvaranje Rijeke u grad zabave, u kojem će bogati dobro živjeti a siromašni neće imati gdje raditi s obzirom na to da je industrija propala, smtra Nikola Ivaniš.

Na predstojećim lokalnim izborima će građani Rijeke birati i kakav grad žele, a ne samo političke stranke i osobe. PGS se zalaže za reindustrializaciju, rekao je, ocijenivši da ni lokalna niti državna politika ne idu u tom smjeru.

Bojan Kurelić, kandidat za zamjenika gradonačelnika iz Akcije mladih, koalicijskog partnera PGS-a u Rijeci, ustvrdio je da je Rijeka "u proteklih 10 godina izgubila 10 posto stanovništva a nezaposlenost je povećana za 90 posto".

Ocijenio je da Rijeku bivši i sadašnji gradonačelnici Slavko Linić i Vojko Obersnel vode u krivom smjeru. Dvadeset godina se govori o istim projektima a zapošljavanja nema, rekao je.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙