FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivaniš: razvoj, gospodarstvo i zapošljavanje u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 29. travnja 2013. (Hina) - Kandidat koalicije PGS-a i Akcije mladih za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predstavljajući program te koalicije da su temelji programa razvoj, gospodarstvo i zapošljavanje.

Bez toga, ne može biti ničeg ostalog, rekao je, ocjenjujući da se gradom nije dobro upravljalo i da se njime ne upravlja dobro.

Ivaniš je ustvrdio da je Rijeka prezadužena, posebice njezina komunalna društva, te da je u gradskom proračunu veliki deficit koji se skriva.

Istaknuo je da je gradu nužno proizvodno gospodarstvo te da ono najviše ovisi o brodogradilištu "3. maju". Dodao je kako se, osim samog brodogradilišta, posao otvara i za mnoge manje tvrtke koje se uza nj vezuju.

Na početku konferencije za novinare prikazani su kratki spotovi u kojima se ironiziraju najave i obećanja dosadašnjega gradonačelnika i kandidata koalicije SDP-a i još pet stranaka za još jedan mandat Vojka Obersnela vezane uz neostvarene veće gradske projekte, poput gradske knjižnice na Klobučarićevu trgu, novog autobusnog kolodvora, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i bivše tvornice papira kao središta kulture za mlade.

Ivaniš je naveo kako ta koalicija ne prihvaća stajalište gradske vlasti da se treba zaboraviti sve ono o čemu se govorilo da će se sigurno realizirati. "Tri protekla ciklusa lokalnih izbora ponavljaju se obećanja, a na kraju izostaje rekapitaulacija obavljenog", ustvrdio je Ivaniš.

(Hina) xdsil ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙