FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T. Holjevac predstavila kandidate za zamjenika gradonačelnika

Autor: ista
ZAGREB, 3. svibnja 2013. (Hina) - Predsjednica Nezavisne zagrebačke liste (NLZ) i kandidatkinja za gradonačelnicu Tatjana Holjevac predstavila je danas kandidate za zamjenika gradonačelnika Ana-Mariju Kulušić i Mariju Obradović, priopćeno je iz NZL-a.

"Ovo su ljudi kojima vjerujem i koji u našem zajedničkom radu mogu dati novi smjer upravljanja Zagrebom. Riječ je o kvalitetnim i obrazovanim ljudima koji će znati podnijeti dnevni tempo zagrebačke politike, ali prije svega realizirati projekte koji trebaju pobijediti nezaposlenost u Zagrebu", istaknula je Holjevac.

Ana-Marija Kulušić je predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, a Obradović predsjednik Odbora za zaštitu okoliša ZNL-a.

Zahvalivši Tatjani Holjevac na ukazanom povjerenju, Ana-Marija Kulušić kao jedan od osnovnih prioriteta navela je obnovu nikad završenog kompleksa sveučilišne bolnice u naselju Blato.

"Nije samo poanta da tu napravimo bolnicu i hospicij, nego i da razvijemo pravu termalnu rivijeru koja će biti u funkciji zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam je u svijetu hit, a Hrvatska bi na godišnjoj razini samo od zdravstvenog turizma mogla zarađivati više od milijardu i pol eura", poručila je Kulušić.

Obradović je istaknuo važnost što skorije izgradnje novog sustava gospodarenja otpadom. "Situacija je danas po pitanju zbrinjavanja otpada puno lošija nego prije 20 godina. Zagreb mora što prije izgraditi novi centar za gospodarenje otpadom. Danas odlažemo oko 300 tisuća tona otpada godišnje na aktualni zagrebački deponij, a ako izgradimo novi sustav gospodarenja otpadom tu bi količinu mogli smanjiti na prihvatljivih 45 tisuća tona godišnje", ustvrdio je Obradović.

Dvoje kandidata istaknulo je da će spomenuti projekti biti financirani iz sredstava europskih fondova, stoji u priopćenju NZL-a.

(Hina) pp/xibob

An unhandled error has occurred. Reload 🗙