FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Holjevac: kroz ZNL-ove projekte zaposliti ćemo 10.000 Zagrepčana

Autor: tdel
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Predsjednica Zagrebačke nezavisne liste (ZNL) Tatjana Holjevac predstavila je danas razvojni program Zagreba pod sloganom "Pobijedimo nezaposlenost" kojim bi se kroz pet projekata u prvoj fazi moglo otvoriti 10.000 radnih mjesta u Zagrebu.

Ističući da ZNL na predstojeće lokalne izbore ide sa sloganom "'Pobijedimo nezaposlenost", Holjevac je istaknula da je nezaposlenost najveći zagrebački problem, a "Zavod za zapošljavanje najveće okupljalište mladih u našem gradu".

Napomenuvši kako samo grad koji se gospodarski ravnomjerno razvija i stvara nove vrijednosti može osigurati nova radna mjesta, kazala je realizacija svih pet glavnih ZNL-ovih projekata neće pasti na leđa zagrebačkih poreznih obveznika, nego će se realizirati prije svega iz sredstava europskih fondova. "Aktualna zagrebačka vlast nije prepoznala važnost europskih fondova, a EU je na raspolaganje do 2020. godine dala gotovo 300 milijardi eura za razvoj siromašnijih država članica i tu šansu ne smijemo propustiti", rekla je Holjevac. Drži da bi se u Zagrebu čak šest tisuća radnih mjesta moglo otvoriti kroz projekt energetske obnovite svih zgrade u gradu koje imaju lošu izolaciju.

Ostali projekti ZNL-a su obnova Sveučilišne bolnice u naselju Blato, projekt "Tesla" kojim bi se u sva zagrebačka naselja dovela najmodernija optička infrastruktura, izgradnja novog središta za gospodarenje otpadom te izgradnja lake željeznice.

"Ne možemo obećati da ćemo zaposliti sve nezaposlene građane, ali uz pomoć projekata koje smo naveli nezaposlenost u Zagrebu možemo smanjiti na prihvatljivu mjeru", kazala je predsjednica ZNL-a Tatjana Holjevac.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙