FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicijski sporazum SDP-a HSU-a i MDS-a u Međimurju

Autor: mkov
ČAKOVEC, 16. travnja 2013. (Hina) - Sadašnji međimurski župan Ivan Perhoč bit će kandidat za međimurskoga župana Socijaldemokratske partije (SDP), Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i Međimurskog demokratskog saveza (MDS) na predstojećim lokalnim izborima, dogovoreno je to večeras potpisivanjem koalicijskoga sporazuma kojeg su tri stranke potpisale u Čakovcu, kojim je utanačen zajednički nastup na izborima.

Kandidati za zamjenike bit će Perhočevi stranački kolege: načelnica Općine Strahoninec Sanja Krištofić i načelnik Općine Sveta Marija Dejan Hunjadi. Kandidat za predsjednika Skupštine Međimurske županije je predsjednik MDS-a Željko Pavlic, a za potpredsjednika Skupšitne predsjednik međimurske organizacije HSU-a Valentin Kočila.

Perhoč je istaknuo u svom govoru kako su sve tri stranke dobile povjerenje građana na izborima prije četiri godine te da one znaju što u Međimurskoj županije ne valja, što treba popraviti i znaju kako to napraviti.

Govoreći o HNS-u i HSS-u koji su članovi aktualne županijske vladajuće koalicije, a na sljedeće izbore izaći će sa svojom listom i svojim kandidatima, Perhoč je kazao kako su oni bili pozvani da im se priključe, ali su se odlučili za svoj put.

O oporbenim kritikama da je vlast u Međimurju nesposobna, da je unazadila županiju i da ne zna što radi, Perhoč je istaknuo da im zahvaljuje na komplimentima te kako se u kampanji uopće neće baviti oporbom. "Nastavljamo posao koji smo započeli prije četiri godine", naglasio je Perhoč dodavši kako koalicija triju stranaka ima znanja, iskustva i kadrova da taj posao uspješno nastavi.

"Program koalicije zasnivat će se na razvoju Međimurja u svim segmentima, ali u okvirima mogućega", zaključio je.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li izborom zamjenika pomirio sve struje unutar međimurskoga SDP-a, zbog čega je čak i županijska organizacija stranke bila raspuštena, Perhoč je rekao kako je to demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje te da se ono čak i potiče. No, oko temeljnih stvari svi u stranci su jedinstveni, poručio je.

Ukoliko koalicija osvoji vlast zamjenica Krištofić bit će zadužena za zdravstvo, socijalu, kulturu i školstvo, a zamjenik Hunjadi poljoprivredu, gospodarstvo i turizam.

(Hina) xtjak ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙