FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS-ovi kandidati za zamjenike župana

Autor: dspo
PULA, 24. travnja 2013.(Hina) - IDS-ov kandidat za istarskog župana na idućim lokalnim izborima Valter Flego na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli predstavio kandidate za zamjenike župana i to dosadašnju zamjenicu Vivianu Benussi te Miodraga Čerinu koji je do sada obnašao funkciju pročelnika kabineta istarskog župana.

Osvrnuvši se na svoju viziju i na način upravljanja županijom, Flego je naglasio kako ona mora imati integracijsku funkciju u sklopu koje treba stvoriti, kako je rekao "efekt sinergije zajedno s općinama i gradovima u interesu gospodarskog i društvenog razvoja te zapošljavanja".

"Županija mora biti koordinator razvoja lokalnih sredina i posrednik između javnog i privatnog sektora s jedne strane i lokalnih sredina i središnje državne vlasti s druge strane", ustvrdio je Valter Flego dodavši kako županiju vidi kao operativnu instancu a ne poligon za politiziranje.

On ima namjeru, kako je rekao, županijom upravljati po načelu vladavine prava, otvorenosti i transparentnosti, odgovornosti te načelu efikasnosti trošenja javnih sredstava odnosno efektivnosti postizanja ciljeva.

Kandidatkinja za zamjenicu župana Viviana Benussi poručila je kako će u idućem mandatu nastaviti raditi na područjima na kojima je i do sada bila angažirana poput odgoja i obrazovanje te prava nacionalnih manjina.

Kandidat za zamjenika župana Miodrag Čerina smatra kako će svoj doprinos timu dati svojim dugogodišnjim iskustvom rada u Županiji gdje je proteklih devet godina obnašao funkciju pročelnika kabineta župana.

(Hina) xdspo ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙