FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović-Bartels: Hrvatska doprinosi naporima NATO-a

Autor: ista
ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je predsjedajućeg Vojnog odbora NATO-a, generala Knuda Bartelsa, koji je u službenom posjetu Hrvatskoj, a tijekom susreta istaknuto je kako Republika Hrvatska pridonosi ukupnim naporima NATO Saveza te izvršava preuzete obveze u pitanju sudjelovanja u misijama ISAF-a i KFOR-a.

Po priopćenju iz Josipovićeva ureda, na sastanku je naglašeno da Hrvatska namjerava nastaviti sa svojim angažiranjem u NATO-voj međunarodnoj misiji potpore miru u Afganistanu, Resolute Support, nakon 2014. godine, prvenstveno u području školovanja i obuke afganistanskih sigurnosnih snaga.

Naglašen je i važan doprinos Republike Hrvatske međunarodnom miru i sigurnosti i u sklopu međunarodne operacije potpore miru ATALANTA pod vodstvom Europske unije te šest međunarodnih mirovnih misija pod vodstvom Ujedinjenih naroda.

Posebno je ukazano na činjenicu da Hrvatska svojim sustavnim djelovanjem, kroz bilateralne te multilateralne inicijative i aktivnosti sa susjednim državama i zemljama regije jugoistočne Europe, aktivno pomaže procese transformacije te podupire buduće punopravno članstvo svih država regije u euroatlantskim integracijama.

Na kraju susreta general Bartels je naglasio kako se Savez uspješno transformira u skladu s dugoročnim smjernicama razvoja, te da je Hrvatska primjer kako je NATO-vu inicijativu Smart Defense moguće uspješno implementirati.

(Hina) xpp ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙