FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko i Merten o zasjedanju PS NATO-a u Dubrovniku

Autor: ista
ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se u četvrtak s američkim veleposlanikom u RH Kennethom Herbertom Mertenom povodom godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a koje se ove godine održava u listopadu u Dubrovniku pod domaćinstvom predsjednika Sabora, a osim vojnih raspravljat će se i o gospodarskim temama, priopćeno je iz Sabora.

"Ovogodišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku potvrda je partnerskih i prijateljskih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama", kazao je predsjednik Sabora.

Veleposlanik Merten ocijenio je da godišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku pokazuje da je "Hrvatska ozbiljan igrač i model u regiji", a posebno je pozdravio najavu da će se na skupu govoriti i o ekonomskim pitanjima.

Leko je kazao da Hrvatska i dalje želi biti aktivna u Ujedinjenim narodima i NATO-u, izrazivši također uvjerenje da će ispuniti svoje interese i nade i u ujedinjenoj Europi.

Sastanku predsjednika Sabora i američkog veleposlanika nazočio je i voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković koji je Mertena izvijestio o tijeku priprema za jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙